Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johannes Thingnes Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Lars Helge Birkeland och Tarjei Bø efter segern i herrarnas stafett.

Norge vann ännu en stafett – fick revansch

De abonnerar på gulden i längdskidor. Det går uppenbarligen ganska bra även i skidskytte. De norska herrarna fick revansch på Sverige för OS-stafetten – och har därmed vunnit alla VM-stafettdiscipliner i Östersund.

Guld i mixedstafetten.

Guld i singelmixedstafetten.

Och nu, guld i både dam- och herrstafett.

Den norska bredden på skidskyttesidan har lyckats visa sig från sin allra mest glimrande sida under världsmästerskapet i Östersund.

När Hanna Öberg bommade bort en svensk guldpeng var Marte Olsbu Røiseland där och högg på sista stående skyttet.

På herrsidan kändes Norge aldrig riktigt hotat.

Storebror Tarjei Bø på tredjesträckan lämnade överen 40 sekunders ledning till lillebror Johannes Thingnes Bø inför sista sträckan.

Och världsstjärnan klantade inte bort utgångsläget, även om han gjorde det så spännande han kunde med tre bom i sista stående skyttet.

- Vi var ju alla helt säkra på guld innan han gick ut, men tre bom var väl lite i överkant. Vi hade räknat oss fram till att han skulle ta hem det med en straffrunda, men det slapp han, säger Tarjei Bø till NTB om lillebrorsans avslutning.

Men med tre träff på tre extraskott kunde Johannes Thingnes Bø, med en norsk flagga i näven, konstatera att hans tredje stafettguld i VM var säkrat.

- Ännu en gång får jag luckan jag vill ha och önskar mig. Så all ära till de andra grabbarna, säger Johannes Thingnes Bø till NRK efter loppet.