Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ida Ingemarsdotter under stafetten i Beitostølen.

Norsk stafettseger – Sverige sexa

Damernas skidlopp i världscupen har hittills i år varit en svensk-norsk uppgörelse. Men i säsongens första stafett blev det aldrig någon kamp mellan grannländerna – Sverige var för dåligt.

Norges förstalag tog en överlägsen seger hemma i Beitostølen och vann med 37 sekunder ner till det ryska andralaget, som vann spurtstriden mot Finland. Sverige slutade sexa.

- Vi kämpar och sliter och ger allt vi hade. Vi gör en stark insats. Men man måste ha dagen, säger Ida Ingemarsdotter till TT.

Hon gick sista sträckan och gick ut som sjua, 1.04 efter Norge.

- Jag hade två lag framför mig (Norge 2 och USA) och när jag kom ikapp dem och kunde gå förbi dem såg jag de två ryska lagen och finnarna längre fram. Jag tänkte då bara att jag skulle gå på rött, jag visste ju att alla var trötta och jag kände mig stark, säger Ingemarsdotter som trots att hon aldrig lyckades ta in något på täten var nöjd med dagen.

- För egen del är jag nöjd, jag gav allt och jag fick höra att jag hade den bästa tiden på min sträcka. Det tar jag med mig.

Evelina Settlin, på förstasträckan, växlade som tia, 37,2 sekunder efter täten.

- Det kändes väldigt bra i början. Men när jag blev stum blev jag helt stum och kunde knappt röra mig. Mot slutet tappade jag både uppför och utför, säger Settlin till SVT.

Charlotte Kalla, på andrasträckan, lyckades inte hämta in något på täten eftersom Norge hade suveränen Therese Johaug som gick upp i topp. Kalla släppte iväg Ebba Andersson med 55 sekunder upp till ledningen.