Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Norsk utklassning i norskt V75

Ett par gånger per år avgörs V75-omgången i Norge med gemensam spelpool. Sverige brukar för det mesta vinna ”landskampen” men på lördagen blev norsk utklassning med 6-1.

Enda svenska segern på Momarken kom i V75-2 genom Global Takeover, körd av Lutfi Kolgjini och tränad av bästa kompisen Lars Nilsson.

Global Takeover serverades ett fint lopp i rygg på ledaren. Den lilla luckan kom också i utgången av sista kurvan och ekipaget tog sig säkert förbi Adiago Trot på upploppet.

- Det blev ett fint lopp för oss. Hästen bryter lite och trivs bättre på innerspår, så det var bra att få rygg på ledaren. Han avgjorde säkert till slut, sade Kolgjini.

Cokstiles tur

I Gulddivisionen var svenske Pastore Bob stor favorit till segern. Johan Untersteiner satsade hårt för spets men han fick svar av hemmahästen Donatomite och Johan Untersteiner tvingades backa ner som fyra på innerspår.

Donatomite ledde fram till upploppet då Cokstile kom loss från rygg. Den sistnämnde var starkast sista biten och vann säkert på 1.11,0, vilket var nytt banrekord på den långsamma Momarken-banan.

- Det var vår tur den här gången. Allt löste sig perfekt men hästen var också väldigt bra. Vi satsade hårt i fjol mot Elitloppet men det gick inte så bra. Vi får se hur det blir i år, men det är en väldigt bra häst som var en unghäststjärna, sade vinnarkusken Lars Anvar Kolle.

"Inte nöjd"

Pastore Bob avslutade bra som fyra sedan Johan Untersteiner valt ett defensivt lopp.

- Han öppnade bra första biten men sedan fick han inte upp farten i första kurvan och då kunde Donatomite försvara ledningen. Pastore Bob är ingen häst som trivs utvändigt ledaren och därefter backade jag ner honom som fyra och körde på chans. Jag är inte nöjd med fjärdeplatsen men jag är nöjd med helheten, sade Untersteiner.

Pastore Bob startar närmast i ett finländskt storlopp i Seinäjoki. Han är sedan inbjuden till Finlandia-loppet i början av maj. Sexåringen vann båda loppen i fjol då han fick sitt stora genombrott. Han gick sedan till final i Elitloppet.