Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgården firar efter straffsegern.

Norske målvakten Djurgårdens cuphjälte

Det krävdes straffar för att avgöra kvartsfinalmötet mellan Djurgården och Hammarby. Då blev Djurgårdens målvakt Per Kristian Bråtveit hjälte sedan han räddat Nikola Djurdjics straff varpå Aslak Fonn Witry skickade Djurgården till semifinal.

I den andra semifinalen ställs AFC Eskilstuna, som vann dagens andra kvartsfinal mot Halmstad med 2–1, mot AIK.

20 750 personer hade tagit sig till Tele2 arena i Stockholm för att se svenska cupens kvartsfinalderby mellan Djurgården och Hammarby. Och stämningen var det inget fel på.

Däremot bjöds publiken inte på någon bländande tillställning på planen: första halvleken var låst och fylld av kamp. Den andra var öppnare men inte heller då vaskade Djurgården eller Hammarby fram några riktigt heta målchanser.

Isakssons ersättare hjälte

Med 90 minuter plus tillägg på klockan var det mållöst. Det var det även efter 120 minuter. Det innebar att årets första Stockholmsderby skulle avgöras på straffar.

Där blev Djurgårdens två norrmän avgörande. Målvakten Per Kristian Bråtveit, som inför säsongen hämtades in för att ersätta rutinerade Andreas Isaksson, stod för en fin aktion när han räddade Nikola Djurdjics straff.

Inför den sista straffrundan hade Djurgården bommat en straff medan Hammarby hade missat två. Det innebar guldläge för Aslak Fonn Witry att skicka Djurgården till semifinal. Och ytterbacken gjorde inga misstag – den sista straffen var säker.

"Kände mig självsäker"

- Det betyder mycket för mig att kunna ge något tillbaka när Djurgården visar att man satsar på mig. Det gjorde jag i dag och det ska jag fortsätta göra, säger Bråtveit till C More.

- Jag kände mig väldigt självsäker i målet med fansen bakom mig.

Kevin Walker halkade och missade sin straff men var desto mer imponerad över Bråtveits insats i straffavgörandet.

- Kul att "PK" kliver fram som en demon på straffarna. Han är klass, säger Walker till C More.

Därmed ställs de regerande cupmästarna i Djurgården mot Häcken i semifinalen.

AFC Eskilstuna till semifinal

Även den andra kvartsfinalen mellan AFC Eskilstuna och Halmstad var jämn.

Det såg länge ut att gå till straffar efter 1–1 under ordinarie tid. Men i den 117:e minuten avgjorde AFC:s Gustav Jarl när han satte 2–1.

I Halmstadlägret var det dock irriterat då de menade att Jarl borde ha blivit utvisad redan i den första halvleken efter en situation där Jarl kom in sent med sulan mot Alexander Berntson.

- Jag kände att jag kom in sent och det är bara att backa och be om ursäkt. Det är inte snyggt, säger Jarl själv om situationen till C More.

AFC möter AIK i semifinalen.