Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Garbiñe Muguruza jagar en andra titel i Franska mästerskapen samt förstaplatsen på tennisrankningen.

Nuvarande och forna världsettan vidare

Den nuvarande världsettan gick vidare. En av de aspirerande likaså. En forna världsetta också – som var gladast av alla på Franska mästerskapen.

Garbiñe Muguruza har inte enbart en andra titel i Franska mästerskapen i sikte. Spanjorskan är också en av fem som kan bli världsetta i tennis efter veckorna i Paris.

Muguruza har tagit sitt andra steg emot målen efter att ha besegrat fransyskan Fiona Ferro med 6–4, 6–3 i andra omgången.

- Hon är ung och talangfull och såna matcher är alltid väldigt svåra, säger Muguruza, som vann turneringen på Roland Garros för två år sedan.

Den nuvarande världsettan, Simona Halep, behöver ta sig till minst semifinal för att behålla sin förstaplats på världsrankingen.

Komfortabla 6–3, 6–1 mot amerikanskan Taylor Townsend innebar att rumänskan, likt Muguruza, är vidare till den tredje omgången.

Vidare till runda tre är också Serena Williams. Den 36-åriga amerikanska legendaren, med 23 grand slam-titlar, besegrade Ashleigh Barty från Australien efter att ha vänt från förlust med 3–6 i första set.

6–3, 6–4 i set två och tre och en jublande glad Williams sträckte händerna upp i Parisskymningen.

- Jag förlorade första set och jag kände att jag behövde kämpa hårdare. Och då kom Serena fram, säger Williams till Eurosport innan hon brister ut i skratt.