Ny City-seger sätter press på Liverpool

|

Manchester City fortsätter att vara obesegrat i Premier League-fotbollen. På lördagen kom tolfte segern på 14 omgångar när Bournemouth besegrades med 3–1 på hemmaplan.

Bernardo Silva gav City ledningen, men Callum Wilsons nickmål såg till att gästerna höll jämna steg in i pausvilan. Någon skrällpoäng blev det till slut ändå inte.

Manchester City saknade Sergio Agüero, Kevin de Bruyne och Riyad Mahrez men har även i deras frånvaro offensiv kraft så att det räcker och blir över. Raheem Sterling satte 2–1 drygt tio minuter in i andra halvlek, och Ilkay Gündogan säkerställde de tre poängen med sitt 3–1-mål med tio minuter kvar av matchen.

City är nu fem poäng före tvåan Liverpool, som behöver en seger i derbyt mot Everton på söndagen för att inte halka efter.

Sämre går det då för stadsrivalen Manchester United. En redan knackig säsong fortsatte stapplande borta mot bottenlaget Southampton när United, utan en skadad Victor Nilsson Lindelöf, fick nöja sig med en poäng, 2–2. Laget är nu 16 poäng bakom City.