Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist. Arkivbild.

Ny förlust för NY Rangers

New York Rangers åkte på en ny svidande förlust hemma mot San Jose, 1–4, i NHL-ishockeyn. Gästernas Tim Heed gjorde NHL-karriärens första mål i segern på Manhattan.

Rangersmålvakten Henrik Lundqvist gjorde 20 räddningar men släppte in fyra mål hemma i Madison Square Garden.

Det som han grämde sig mest över efter matchen var rookien Tim Heeds skott, som innebar 2–0 till San Jose 12.45 in i första perioden. Den svenske backen sköt pucken från en snäv vinkel långt från höger och pucken gled in under Lundqvists ben.

"Extra speciellt"

- Jag försökte hitta en passning in i mitten, men vågade inte chansa ifall de skulle bryta. Så jag tänkte att det var lika bra att skjuta. På något sätt gick den in, säger Heed till Aftonbladet.

- Man har ju alltid drömt om att göra mål i NHL och att få göra det här, i New York, på ”Henke”. Det gör det verkligen extra speciellt.

Lundqvist läste situationen fel.

- När vi är i den position vi är i, när vi börjar jaga, så är det bara så mycket svårare, säger Henrik Lundqvist till NHL :s sajt.

- Vi försökte komma ut förberedda, och de hade inget spel egentligen. Det var bara ett skott men det tog på vår kille och gick in. Efter det var det uppförsbacke. Om vi hade haft 5–1 kanske det hade varit annorlunda, men nu försöker vi hitta en bra känsla och att börja matchen med att jaga, det är inte lätt.

Kempe målskytt igen

Mika Zibanejad gjorde ett tröstmål för Rangers i sista perioden. Laget är pressat efter att ha inlett NHL-säsongen med att rada upp förluster.

För San Jose slog Melker Karlsson till med sitt andra mål för i höst.

Toronto har vunnit sju av de nio inledande matcherna. Nu blev det vinst hemma mot Los Angeles med 3–2. Adrian Kempe, som i förra veckan slog till med hattrick, gjorde sitt fjärde mål för säsongen för gästerna.