Paul Pogbas Manchester United vann igen med nye tränaren Ole Gunnar Solskjær vid rodret.
Paul Pogbas Manchester United vann igen med nye tränaren Ole Gunnar Solskjær vid rodret.

Ny seger för Solskjærs United – Citytapp igen

Seger med 5–1 i premiären på bortaplan. Även hemmapremiären blev framgångsrik för Ole Gunnar Solskjær, vars Manchester United avfärdade Huddersfield med 3–1 på annandagen. Trots det var det ändå ärkerivalen Liverpool som hade störst anledning att jubla över julen.

ANNONS
|

Det var inte samma bombastiskt offensiva fotbollsfestival denna dag som den United bjöd på senaste helgen i Wales.

Likväl var segern kanske det viktigaste för sjätteplacerade Manchester United, som behöver varje poäng de kan få för att närma sig den del av tabellen de vill vara i när säsongen lider mot sitt slut.

Hemma mot Huddersfield på annandagen var det Nemanja Matic som gav United en smakstart efter knappt en halvtimme, efter att ha förvaltat en målvaktsretur efter en Victor Nilsson Lindelöf-nick.

Sedan var det Paul Pogbas tur att visa sin nyvunna frihet.

ANNONS

Den franske innermittfältaren hade svårt att få utlopp för sin kreativitet under förre tränaren José Mourinho. Mot Cardiff var Pogba en av matchens giganter.

Det var han även mot Huddersfield där han stod för både 2–0 och 3–0 innan gästernas tröstmål fastställde slutresultatet.

Ny förlust för City

Medan United fick en ny storseger så gällde detsamma för fler av topplagen. Tottenham demolerade Bournemouth med hela 5–0, efter att ha krossat Everton (som revanscherade sig under annandagen med en 5–1-seger mot Burnley) med 6–2 så sent som i söndags.

Det intressantaste för tabellen, eller åtminstone titelstriden, hände dock i Leicester. Manchester City, som hejdlöst vann ligatiteln förra säsongen, verkar ha hittat en rejäl formsvacka. Den överraskande 2–3-förlusten mot Crystal Palace senast följdes nu upp av en ny, överraskande förlust, 1–2, borta mot Leicester. Klubbens tredje förlust på fyra matcher efter att tidigare varit obesegrade.

Ytterbacken Ricardo Pereira blev matchhjälte för "The Foxes", och baneman för Manchester City, när han på andravåg efter hörna dundrade in 2–1 i den 81:a minuten.

Sexpoängsledning

Hemmafansen jublade, så klart. Men kanske Liverpoolfansen var gladast av dem alla?

Serieledarens överkörning av Newcastle med 4–0, som ordnades via mål av Dejan Lovren, Mohamed Salah, Xherdan Shaqiri och Fabinho, kändes aldrig hotad av ett chanslöst Newcastle.

ANNONS

Det faktumet, kombinerat med ett nytt, chockerande Citytapp, innebär att Liverpool efter exakt halva säsongen är fortsatt obesegrat – nu med en sex poängs ledning.

Chelsea vann

En ledning som nu dessutom är till ett andraplacerat Tottenham, som passerade den regerande mästaren från Manchester i tabellen i och med annandagens resultat.

Precis som för City så blev det poängtapp för Arsenal. "Gunners" fick nöja sig med 1–1 borta mot Brighton.

Och till skillnad från City lyckades Chelsea revanschera sig efter en förlust senast. Borta mot Watford, med svenske Ken Sema från start, blev det en 2–1-seger tack vare två mål av Eden Hazard.

Rättad: Fel veckodag för Tottenhams seger mot Everton i tidigare version, rätt ska vara söndag.

TT

ANNONS