Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny travseger för On Track Piraten

Sagan om On Track Piraten verkar inte få något slut. På lördagen tog han ännu en seger i Gulddivisionen på Axevallatravet. Rikard Skoglund satt i sulkyn för andra gången och är obesegrad med elvaåringen.

Tränaren Hans R Strömberg kunde från sidan konstatera att On Track Piraten var ohotad över upploppet. Segern var nummer 31 på V75-spelet och han drygar ut ledningen i topp. Callit hade det tidigare rekord på 27 segrar.

Vinnartiden var billiga 1.15,0 över 2 640 meter sedan On Track Piraten övertagit ledningen efter ett knappt varv. Förstapriset 200 000 kronor. Rättvikshästen har gjort 143 starter och tjänat 17,3 miljoner kronor. Men några ålderskrämpor lider han inte av.

- Det blev en snabb inledning på den här lite krävande banan, men sedan var det lugnt. Han dansade undan lätt till slut. Det var andra gången som jag fick chansen att köra ”Piraten” och det är något speciellt, säger Rikard Skoglund.

"Helt otrolig"

On Track Piraten gjorde första starten på V75 som treåring. 2013 kom första segern i Gulddivisionen.

- Han är helt otrolig, gör bra lopp varje gång. Kanske var han lite sämre senast som trea på Solvalla men jag tror det berodde på den lösa banan. Nu var han bra igen, konstaterade Rättvikstränaren Strömberg.

Vintern är utan tvekan hästens bästa tid och det lär bli fler segrar för världens bästa dalahäst.

Fick sitt definitiva genombrott

Rikard Skoglund tog en dubbelseger på Axevalla. I V75-2 styrde han Miss Hejaracka till vinst efter en stark långspurt i tredjespår.

Tränar gör Markus Pihlström, Bergsåker, som också är Skoglunds hemmabana.

- Hon gjorde det jättebra, hon var stark som kunde gå runt dem i tredjespår. Jag har tränarna att tacka för att jag får chansen att köra bra hästar, sade 30-åringen från Sundsvall.

Förra året fick Skoglund sitt definitiva genombrott. Han ökade segerantalet från 52 till 136.

- Jag känner att jag är med där uppe i toppen.