Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Naomi Osaka i en turnering i Miami i våras. Arkivbild.

Nya japanska tennisprofilen inledde med seger

"Coolast i tennisvärlden" enligt tidningen GQ. Naomi Osaka, 20, menar dock själv att hon snarare är "mest tafflig". Oavsett adjektiv tog hon sig vidare från första omgången i Franska mästerskapen.

6–2, 7–5 mot amerikanskan Sofia Kenin säkrade den japanska tennistalangens avancemang i Franska mästerskapen. En match där hon både visade prov på den kvalitet som gett henne segrar mot stjärnor som Maria Sjarapova och Serena Williams och första stora titeln i Indian Wells tidigare i år. Men också på orutinen med ett antal missar.

Osaka, med en far från Haiti och mor från Japan, har också utnämnts till "den street-smartaste unga spelaren" av tidningen GQ, som ställer sig frågan om japanskan är "coolast" i tennisvärlden.

"Så pinsamt"

- Det där är så pinsamt. Om de skulle frågat något skulle de frågat om jag var den mest taffliga i tennisvärlden. Men om det är så de känner så får jag ta det även om jag inte tycker jag är en sådan person, säger japanskan, som växlar mellan sina två modersmål i intervjuer.

Osaka är en underdog i en turnering där en favorit som Jelena Ostapenko redan försvunnit ur handlingarna. Petra Kvitova, en annan favorit, är dock kvar i nästa runda.

Efter lite besvär lyckades den åttonderankade tjeckiskan ta sig till andra omgången i Paris-turneringen. Hon förlorade första setet mot Veronica Cepede Royg, Paraguay, men vann de två följande.

- Jag har vunnit tolv matcher i följd på grus, men jag är långt efter Rafa, säger hon om Rafael Nadal, som siktar på en elfte titel på Roland Garros.

Azarenka utslagen

Danskan Caroline Wozniacki siktar på sin första. Via 7–6, 6–1 mot Danielle Collins, USA, så klarade Wozniacki det första steget på den snåriga vägen mot en eventuell final.

Den förra världsettan Victoria Azarenka spelade sin första grand slam-match sedan Wimbledon i fjol, men grus är inte favoritunderlaget för vitryskan som förlorade mot tjeckiskan Katerina Siniakova. Azarenka var borta under stora delar av fjolåret på grund av en vårdnadstvist.