Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Serena Williams tvingas bryta franska mästerskapen. Nu kommer hon till Wimbledon för att jaga sin åttonde singeltitel. Samtidigt kommer uppgifter om att hon missat ett oanmält dopningstest. Arkivbild.

"Nya" Serena jagar åttonde segern i Wimbledon

Hon har redan vunnit turneringen sju gånger men missade fjolårets tävling då hon gick i väntans tider. Nu är den förra världsettan i tennis Serena Williams tillbaka i Wimbledon på jakt efter en åttonde singeltitel. Samtidigt som det kommer amerikanska uppgifter om att den 36-åriga tennisstjärnan missade ett oanmält dopningstest hemma i Florida för ett par veckor sedan.

Det är 16 år sedan hon vann sin första titel på gräset i Wimbledon. Med tre månader kvar till sin 37:e födelsedag inleder hon nu jakten på en ny framgång.

Och trots att hon endast har spelat tre tävlingar, där hon tvingades dra sig ur franska mästerskapen inför mötet med Maria Sjarapova, har oddssättarna i London Serena som andrahandsfavorit i tävlingen efter tjeckiska Petra Kvitová.

- Roland Garros var ett berg som var brantare är de andra bergen jag tagit mig upp för tidigare. Jag kan ärligt säga att jag inte njöt, säger Serena i Eurosports dokumentär "Being Serena".

- Det är mycket stress och stor press. Men jag har support som jag aldrig haft tidigare. Jag har Olympia (nyfödda dottern) och min man och det gör det lite lättare.

Hittat viktigare saker i livet

Williams säger att hon ser på saker och ting på ett annat sätt efter att ha blivit mamma.

- Jag har varit perfektionist hela livet. Men jag känner att Olympia har minskat den biten. När jag är på banan och känner mig lite nere så tänker jag på henne. Hon får mig att tro på mig själv, slappna av och inse att det finns andra saker som är viktigare, säger Williams i dokumentären.

Senaste besöket till Wimbledon, 2016, slutade med finalseger över tyskan Angelique Kerber och Serena säger att hon känner att hon ska kunna vara med och utmana även i årets turnering. Men samtidigt erkänner hon att det inte varit helt enkelt att komma tillbaka i full form efter barnafödandet.

- Jag har spelat tennis i över 30 år så jag är van att ha varit i toppform. Men jag har upptäckt att varje kropp är olika. Varje erfarenhet är annorlunda", sade hon i den amerikanska morgonshowen "Good Morning America".

Missade oanmält besök

I veckan har den amerikanska sajten Deadspin.com rapporterat om att Williams inte var hemma när den amerikanska antidopningsbyrån USADA kom på ett oanmält besök till hennes hem i Florida klockan halv nio på morgonen den 14 juni.

Williams ska i likhet med många andra toppidrottare redovisa var de befinner sig och finnas tillgängliga för tester, men Serena uteblev denna dag och personen som skulle genomföra testet tvingades lämna utan att något prov tagits.

Kretsen kring Serena menar att hon blivit en måltavla för tester. Williams har testats fem gånger under 2018 att bland annat jämföras med systern Venus som testats vid två tillfällen och där flera andra amerikanska toppspelare inte testats alls.

Under sin 23 år långa tenniskarriär har Serena Williams aldrig testats positiv för någon olaglig substans.