Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Olivia Schough är ett av Göteborg FC:s nyförvärv inför den här säsongen.

Nyförvärven lyfter Göteborg mot toppen

Målfest och kamp om medaljerna. Förväntningarna är höga inom Göteborg FC, trots att laget var nära att åka ur i fjol.

Det blåser nya vindar på Valhalla IP, Göteborg FC:s hemmaplan.

Utöver nye tränaren Marcus Lantz har laget värvat en rad landslagsmeriterade spelare – trots fjolårets kräftgång som gjorde att laget ett tag var riktigt illa ute.

- Vi hamnade lite i en ond cirkel, var lite för tunna kanske och låg ju sist inför uppehållet, säger lagkaptenen Beata Kollmats.

- Men vi gick ihop som lag och sade att det är bara vi som kan göra något åt det. Och det gjorde vi ju också, så det var en väldigt go avslutning.

Uppryckningen räckte till slut till åttondeplatsen och säkrat kontrakt. Och gjorde i förlängningen även att Olivia Schough valde att flytta tillbaka efter några år i Eskilstuna.

- Ett tag var det inte speciellt lockande att komma hit. Göteborg var inte ens på tapeten, utan jag led bara med alla spelare där, berättar landslagsmittfältaren.

- Men det var ganska självklart när jag fick upp ögonen för Göteborg igen. Jag tror att spelarna har förstått att det är ett nytt år och nya möjligheter.

Stark sponsor

Med styrelseordföranden Peter Bronsman – vd för Kopparbergs Bryggeri – i ryggen har klubben även värvat bland andra Schoughs landslagskollega Julia Roddar. Lagom till att det började dra ihop sig till premiär anslöt dessutom den amerikanska landslagsanfallaren Christen Press på ett korttidskontrakt.

- Vi har ju den förmånen att ha en stark huvudsponsor, så det ser fortsatt bra ut, konstaterar sportchefen Lasse Svensson.

Klubbens vision är att vara i final i Champions League senast 2021. I år nöjer sig ledningen dock med att tala om Göteborg FC som ett "topplag".

- Det är klart att vi ska vara ett topplag, det måste vi våga prata om, säger Marcus Lantz och utlovar en offensiv fotboll, helst med flera mål i varje match.

- Vi vill stå för en positiv och anfallsglad fotboll, så att folk kommer hit och tittar och att vi kan få damfotbollen i Göteborg på kartan igen.

Drömmer om guld

Olivia Schough gör heller ingen hemlighet av sina förhoppningar.

- Jag vill ju så klart ha mitt SM-guld. Jag har varit en poäng ifrån två gånger, en gång med Göteborg och en gång med Eskilstuna, så jag är väldigt sugen på att ta den där guldmedaljen någon gång, säger hon.

- Det är helt klart rimligt. Men topplag låter bättre att säga tycker jag.

Laget inleder säsongen på bortaplan, mot förhandsfavoriten Rosengård, på måndag.