Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Färjestads Joakim Nygård blev matchhjälte mot Timrå. Arkivbild.

Nygård matchhjälte mot jumbon

Färjestad är omutligt just nu. Men de pressades länge av jumbon Timrå. Segersviten förlängdes till slut efter seger med 1–0 efter förlängning. Målskytt: Joakim Nygård.

Efter sex raka segrar hade Färjestad bitit sig fast i toppen av SHL-tabellen och laget hade därmed gått obesegrade under hela februari inför hemmamötet med jumbon och krislaget Timrå. Bortalaget hade en motsatt trend och hade nio raka förluster inför matchen.

Färjestad lyckades till slut efter visst besvär förlänga segersviten till sju raka segrar. Joakim Nygård frälste hemmalaget när han påpassligt petade in segermålet, 1–0, i förlängningen. Det var hans nittonde för säsongen och vilket för upp honom i delad skytteligaledning.

- Det är skönt, så länge vi vinner matcher. Så det är roligt, säger matchhjälten till C More.

Pressade serieledaren

Men Timrå mäktade alltså med att skaka serieledaren trots de två vitt skilda formkurvorna. Timrå pressade på hårt och Ludvig Rensfeldt var nära med ett stolpskott i slutet av första perioden.

- Inte marginalerna på vår sida precis, säger Timrås kapten Hampus Larsson.

Hemmalaget började vakna till liv i mittenperioden och skapade en del vassa chanser, men några mål fick hemmapubliken inte jubla över. Daniel Viksten var närmast men lyckades inte lirka in pucken trots öppen kasse.

Tidigt i tredje fick Timrå ett mål bortdömt efter att Vilmos Galló varit för brysk när han, medelst Färjestadsmålvaktens Adam Werners benskydd, föst in pucken i mål.

"Steg i rätt riktning"

Den mållösa matchen gick till förlängning. Och efter en tidig utvisning på Johannes Kinnvall gavs hemmalaget ett drömläge att avgöra. Vilket också skedde när Joakim Nygård satte spiken i kistan och fixade extrapoängen till sitt FBK.

- Timrå gör det svårt för oss och jag tycker inte att vi betalar priset fullt ut. Jag tycker att vi gör det för lätt för dem, vi vann i alla fall och det var skönt, säger Nygård.

För Timrå var det tionde raka förlusten men tränaren Fredrik Andersson var inte allt för nedstämd.

- Det var ett stort steg i rätt riktning att ta poäng här på bortaplan mot ett lag som varit outstanding var riktigt starkt, säger han.