Simon Johansson avgjorde bortamötet med Brommapojkarna och såg till att nykomlingen Västerås SK fick en drömstart i superettan.

Nykomlingen VSK inledde med seger

Västerås SK är tillbaka i superettan. Och nykomlingen fick en drömstart borta mot exallsvenska Brommapojkarna. Simon Johansson avgjorde när han satte 2–1-målet i en omställning.

|

Efter att Karwan Safari vann bollen på mittplan gick det undan. Duon Simon Johansson och Jesper Florén samarbetade sig förbi Brommapojkarnas siste försvare och sedan rullade Johansson in 2–1 mellan målvakten Rasmus Emanuelssons ben.

Målet placerades in i 73:e minuten och gav Västerås SK en drömstart i superettan.

- Jag visste att vi skulle få många kontringar. När vi väl vann bollen i rätt läge var det bara ställa om. Vi hade flera chanser och det var skönt att sätta den till slut, säger Johansson till C More.

- Det var kanske tur i avslutet men det var jävligt skönt.

"Bittert"

Brommapojkarnas Gustav Sandberg Magnusson:

- Bittert som djävulen. Vi vet att de är bra på omställningar men vi ger dem två omställningar och de gör två mål. Det är tråkigt, säger han till C More.

Västerås, tillbaka i Sveriges näst högsta liga efter sju säsonger av division 1-fotboll, inledde även bäst borta på Grimsta och i 23:e minuten skickade Stefan Batan, framspelad av Johansson, in säsongens första mål.

- Det var ett väldigt fint mål. Ett distinkt avslut. Ett bra anfall, ett bra mål, säger Batan till C More.

Seljmani avgjorde sent

Ledningen varade dock bara i 20 minuten innan hemmalagets Fritiof Björkén kvitterade.

Men tack vare samarbetet mellan Safari, Johansson och Florén kunde nykomlingen inleda säsongen med en trepoängare.

För Mjällby, som också tog klivet upp, blev premiären inte lika lyckosam. Varbergs Bois Astrit Seljmani avgjorde i 85:e minuten. Sent mål blev det också i Göteborg, där Norrbys Richard Yarsuvat kvitterade till 1–1 i 85:e minuten borta mot Örgryte.