Nylander och Rakell i NHL-målkalas

Torontos William Nylander gjorde två mål och en assist. Det gjorde också Rickard Rakell för Anaheim. Det var dock den förstnämnde som fick sista ordet.

|

Auston Matthews satte matchens första mål, framspelad av William Nylander, efter drygt 6 minuter. När Toronto i andra perioden tog tillbaka ledningen efter en Anaheimkvittering så var det dags för Nylander att också göra mål. Jake Gardiner bröt en passning och skickade pucken till svensken, som vände och satte den säkert bakom Ryan Miller i Anaheim-målet.

- Det är stort, vi lyckades hålla ett högt tempo och dominera dem i deras zon, det tror jag var viktigt för oss, säger Nylander efter matchen, enligt lagets Twitter.

"Lite tur"

Anaheims Rickard Rakell blev matchens andra svenska poängkung och stod även han för två mål och en assist. Rakell har tagit assistpoäng i fyra matcher i rad. I mitten av den andra perioden kom hans första mål, vilket innebar 2–2. Han låg även bakom ett kvitteringsmål i den tredje perioden, 4–4, innan det var Nylanders tur att göra sitt 12:e mål för säsongen, ännu en gång framspelad av Jake Gardiner.

- Man försöker bara skjuta in pucken där det är öppet. Det andra målet var lite tur, säger Nylander.

- Det var ganska nära målvakten, så jag försökte bara få till ett skott, fortsätter han.

McDavids kvadrupel

Matthews, som inledde målskyttet i matchen, drygade sedan ut ledningen innan Zach Hyman fastställde slutresultatet i tom kasse.

Både Nylander och Rakell utsågs till matchens bästa spelare tillsammans med Matthews, enligt NHL:s webbplats.

Supertalangen Connor McDavid gjorde hela fyra mål när hans Edmonton besegrade Tampa Bay med klara 6–2. Oscar Klefbom stod för en av assistpoängen till McDavids kvadrupel. För New York Rangers räckte inte Henrik Lundqvists 39 räddningar, då det ändå blev förlust med 1–2 mot Dallas. Förlust blev det även för det andra New York-laget, Islanders, hemma mot Nashville. Calle Järnkrok gjorde ett av målen i gästernas övertidsseger med 5–4.