Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christoffer Nyman i aktion under lördagens träning.

Nyman ersätter Toivonen på topp?

Christoffer Nyman har aldrig startat en tävlingslandskamp. Dags nu?

Ola Toivonens gula kort mot Bulgarien i torsdags betyder att veteranen missar matchen. Frågorna Andersson bollar med:

Vem passar bäst med Marcus Berg?

Vem gör störst nytta för kollektivet i en match landslaget måste vinna för att hålla avståndet till Bulgarien och Nederländerna?

Tränade med Berg

Nyman, snabbinkallade Isaac Kiese Thelin eller tämligen färske Samuel Armenteros?

- Det är dem jag har att jobba med. Vem jag väljer får vi se, men jag tycker att jag har en ganska bra bredd i egenskaper som jag kan ta till under matchens gång – om vi behöver, säger Janne Andersson.

Sett till lördagens träning i Minsk verkar Nyman, 24, ligga bäst till. Han matchades med Berg i tvåmålsspelet, men det behöver inte betyda att det blir den duon på Borisov Arena. Trots att Nyman hade Andersson som manager i IFK Norrköping under många år, vågar anfallaren inte dra några slutsatser av hur förbundskaptenen formerade laget på träningen.

- Ska jag vara ärlig, tänkte jag inte så mycket på det. Janne brukar göra så där, blanda i uppställningen. Man ska nog inte tänka för mycket på det. Och jag vet inte om det är en fördel eller en nackdel att Janne känner mig väl, säger Nyman.

"Svårt att läsa honom"

TT: Kan ni spelare bli lika lurade som alla andra?

- Han gjorde så där även i Norrköping och ibland är det svårt att läsa honom. Men jag är här för att jag också vill spela. Vill Janne det... skitkul. Då ska jag göra allt för att göra en bra match, säger Nyman.

Om han får chansen vet Nyman vad som förväntas av honom.

- Försöka dra isär deras försvar och jobba hårt offensivt och defensivt. Det gäller att man gör sitt jobb. Att alla gör det.

Om att eventuellt spela med Marcus Berg:

- Han är en mycket smart spelare, erfaren. Jag har sagt tidigare att det är ganska enkelt att spela med bra spelare. Vi har inte spelat tillsammans, vad jag minns, men det är lätt att anpassa sig när man spelar med bra spelare.

Kiese Thelin redo

Isaac Kiese Thelin blixtinkallades till Minsk, men det gör honom inte mindre aktuell att går rätt in i startelvan.

- Jag fick samtalet i går (fredag) vid halv åtta. Jag var på väg till träningen och det var bara att hämta skorna, vända och åka hit. Jag hade lite på känn att det var på gång i och med att Ola blev avstängd, säger han.

TT: Vad talar för att du spelar?

- Svårt att säga, det är upp till Janne. Jag är redo om han väljer att jag ska starta och jag känner att jag är taggad om det vore så.

Med Toivonen avstängd är Kiese Thelin ende target-spelaren i truppen.

- Det är jag och Ola som är välväxta och om matchbilden kräver det skulle det vara bra om jag fick spela, säger han.