Nyquist avgjorde i Detroits första seger

Detroit hade förlorat sin sju första matcher i NHL-ishockeyn. Då avgjorde Gustav Nyquist med sitt 4–3-mål i förlängningen borta mot Florida.

|

Nyquist fick pucken i mittzon efter en brytning av Dylan Larkin och kom ensam mot Floridamålvakten Michael Hutchinson. Det rappa skottet satt på klubbsidan, och var säsongens första mål för svensken.

Målet ledde till ett förlösande jubel och kramar från lagkamraterna. Det innebar nämligen att Detroit – som sista lag i NHL – tog sin första seger den här säsongen efter sju inledande förluster.

- Förhoppningsvis kan vi byggare vidare på den här, säger Nyquist till nhl.com.

Den svenske forwarden noterades också för säsongens sjätte assist när han var inblandad i Larkins 3–2-mål i andra perioden, och utsågs till matchens bästa spelare. Även veteranen Jonathan Ericsson var tillbaka på isen för Detroit efter en tids skada.

Krüger målskytt

I Columbus gjorde Marcus Krüger säsongens andra mål när Chicago vann på bortaplan.

Matchen stod och vägde med ställningen 1–1 när Chicagocentern Krüger höll fram klubban och lyckades styra in ett skott från Alexandre Fortin i tredje perioden. Det krävdes fotogranskning innan svensken noterades för målet.

Därefter fick Chicago fart på skridskorna och Patrick Kane stänkte in både 3–1 och 4–1-målet, som också blev matchens slutresultat.

Crawford storspelade

Krügers mål var säsongens andra för den 28-årige Huddingesonen.

I målet storspelade Corey Crawford, som utsågs till matchens bästa spelare med 37 räddningar.

Crawford gjorde sin andra match efter att ha varit borta sedan december till följd av en hjärnskakning.