Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tove Alexandersson. Arkivbild

Nytt EM-guld till Alexandersson

Tove Alexandersson dominerar inte helt oväntat EM i skidorientering i Bulgarien. På tre tävlingsdagar har det blivit tre guld.

Guld i sprint i lördags, guld i mixade lagsprinten på söndagen och så på måndagen guld i medeldistans. Det har varit tre härliga EM-dagar för Tove Alexandersson i bulgariska Velingrad.

- Det känns helt fantastiskt. Jag gjorde ett riktigt bra lopp idag också. Det känns jättekul att jag verkligen lyckas prestera hela tiden nu när det gäller, och i så olika förhållanden som det har varit under de här dagarna, säger hon till Svenska orienteringsförbundets webbplats.

Redan efter en dryg kilometer var avståndet 25 sekunder till närmaste utmanare och halvägs in i loppet skilde det ungefär 50 sekunder till Linda Lindkvist. Rättviksåkaren gjorde dock en miss och ryskan Maria Ketsjkina åkte hem silvret, 1.03 bakom Alexandersson.

Linda Lindkvist tog bronset, 1.13 bakom Alexandersson, och det var hennes första mästerskapsmedalj.

- Det är jättekul. Jag hade det lite på känn att kapaciteten finns där, men då måste det ju också klaffa. Det känns väldigt skönt att jag kunde leverera, säger Lindkvist.

I herrtävlingen blev det rysk seger genom Andrej Lamov, bäste svensk blev Erik Blomgren på en sjunde plats.

På onsdag blir det ny guldchans för Alexandersson, då avgörs långdistansen och sedan återstår stafetterna på torsdag.