Nytt guld till Dahlmeier – Öberg femma

Laura Dahlmeier blev den första kvinnliga skidskytten i OS-historien att vinna både sprint och den efterföljande jaktstarten. Hanna Öberg körde upp sig från sjunde till femte plats.

ANNONS
|

Tyskan Laura Dahlmeier utmanades länge av Anastasija Kuzmina, som startade som nummer 13. Slovakiskan var snabbast av alla i spåren, men hennes två bom i det näst sista, stående, skyttet gav Dahlmeier segern. Till slut var hon 29,4 sekunder före Kuzmina som vann en spurtstrid mot Frankrikes Anaïs Bescond om silvret.

Hanna Öberg gjorde på nytt en strålande insats. Hon följde upp sjundeplatsen i sprint genom att klättra till en femte plats, 1.08,9 bakom Dahlmeier.

- Det var roligt att vara med där uppe och köra om det men det var lite för mycket bom i ligg för att jag ska vara helt nöjd, säger Öberg till Kanal 5.

ANNONS

Öberg bommade tre skott i de svåra vindförhållandena, samtliga i det liggande skyttet.

Inför det sista skyttet hade hon ändå häng på en bronsplats, men när Bescond höll nerverna i styr fick svenskan nöja sig med en spurtstrid om fjärdeplatsen. Där var norskan Marte Olsbu den starkare.

- Jag har haft lite problem med vindarna, att märka åt vilket håll det blåser. Men jag skärpte till mig i stå, andades ordentligt och fokuserade på ett skott i taget, säger Öberg.

Även Mona Brorsson gjorde ett kanonlopp. Värmländskan klättrade 17 placeringar och slutade tia, 1.54,5 efter segraren.

- Det var svårt i dag. Därför är jag ganska stolt, säger Brorsson som var en av sex åkare som klarade sig med en bom.

Pyeongchang, TT:s utsände
ANNONS