Nytt lag – samma resultat för Lundin

I lördags förlorade han med Djurgården med 2–3. När centern Albin Lundin debuterade för Skellefteå gick det på samma sätt – mot Djurgården. Jakob Lilja avgjorde för hemmalaget då han satte 3–2 efter 34 sekunder av förlängningen.

|

Den 22-årige forwarden tillhör allsvenska Almtuna och var utlånad i två månader till Djurgården för att stärka upp centersidan.

I lördags spelade han sista matchen för Djurgården som då tappade 2–0 till 2–3-förlust hemma mot Färjestad.

I stället skrev han på ett månadslångt låneavtal med Skellefteå som också drabbats av skador.

Och fick börja med att möta sitt gamla lag i debuten.

- Det var speciellt, kanske inte optimalt. Man har varit lite smånervös, men när pucken släpptes så gick det över, sade han.

"Ville ta chansen"

Att han fick börja som han slutade i Djurgården, med en tappad 2–0-ledning till 2–3-förlust var också tufft, även om det blev en poäng i bagaget. Lundin spelade i Skellefteås fjärdekedja, gick poänglös av isen, men var inne på ett av Skellefteås mål och fick tolv minuters speltid.

- Centersidan är tuff hos Djurgården. De har mycket skador nu, men när de får tillbaka sina centrar så är jag femtecenter. Så när Skellefteå hörde av sig så ville jag ta chansen, sade han.

Snabba ryck alltså.

Precis som det blev på isen, framför allt i en sevärd mittperiod som bjöd på fyra mål. Tre av dem kom inom loppet av 96 sekunder.

Skellefteås poängkung Joakim Lindström sköt 1–0 i numerärt överläge efter 3.03 sedan Jimmie Ericsson framgångsrikt skymt Adam Reideborn, en av åtta uttagna Djurgårdsspelare i Tre Kronor till nästa veckas Channel One Cup.

Snabb reducering

I en snabb kontring kunde Andreas Wingerli skjuta 2–0 efter drygt halva perioden.

Men bara 18 sekunder senare reducerade hemmabacken Olle Alsing.

Ytterligare 1.18 senare var det utjämnat då Jonathan Davidsson överlistade Gustaf Lindvall med sitt andra friläge i matchen. Det första klarade Lindvall.

Ett Djurgården i centerkris, med tunga pjäserna Andreas Engqvist, Jacob Josefson och Petteri Wirtanen på skadelistan, hade förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Nu kom en välbehövlig seger.

Hemmalaget klarade ut ett boxplay i slutet av tredje perioden och början av förlängningen, och när utvisade Daniel Brodin kom in på isen spelade han fram Jakob Lilja till segermålet.

Och såg till att Skellefteå förlorade för tredje gången på sina fyra senaste matcher.