Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mora besegrade Leksand i vårens kval till SHL. Nu diskuteras det hur formatet ska se ut i framtiden. Arkivbild.

Nytt slutspelsträd i SHL-kvalet?

Inget återinförande av kvalserien, men däremot ett nytt slutspelsträd. Det ingår i förslagen om framtidens kvalsystem till SHL, enligt Aftonbladet.

Sedan två år tillbaka får de två sämst placerade lagen i SHL kvala i bäst av sju matcher mot kvalvinnarna i Hockeyallsvenskan. Diskussioner pågår nu om hur upp- och nedflyttningssystemet ska se ut i framtiden, där SHL och Hockeyallsvenskan har skilda förslag på hur det ska se ut.

Hockeyallsvenskan vill se ett slutspelsträd, där de två SHL-lagen går in redan på ett kvartsfinalsstadium. Något som skulle innebära att det krävs två matchserier och inte bara en för att säkra ett SHL-kontrakt.

- Vi vill att SHL-lagen kliver in i ett tidigare skede. Det blir fler spännande matcher då och kvalet lever under en längre period, säger Sonny Lundwall, sportchef i Hockeyallsvenskan, till Aftonbladet.

- Det är ett förslag och vi får se igenom det. Det viktiga för alla parter är att systemet är tydligt och attraherande, säger Jörgen Lindgren, vd för SHL, om det hockeyallsvenska förslaget.

Även i SHL:s förslag på upplägg ingår ett slutspelsträd. Dock utan SHL-inblandning, då man hellre ser ett träd med åtta hockeyallsvenska lag, där de två bästa i slutändan får möta SHL-motstånd om en plats i högsta serien.