Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tove Alexandersson tog VM-silver i sprint.

Nytt sprintsilver för besviken Alexandersson

Tove Alexandersson ledde länge sprintfinalen vid orienterings-VM i Lettland. Men 25-åringen var till slut långt bakom distansens dominant Maja Alm, Danmark, och tog karriärens andra VM-sprintsilver.

Det var de tre förhandsfavoriterna – Maja Alm, Tove Alexandersson och schweiziskan Judith Wynder – som gjorde upp om medaljerna i lördagens sprintfinal på gatorna i Riga. Alexandersson var före sina huvudkonkurrenter både vid den första och andra mellantiden, men tappade lite på de sista kontrollerna vilket gjorde att Alm kunde passera.

Den 30-åriga danskan, som nu vunnit fyra raka sprintguld på VM, var till slut 16,9 sekunder före Alexandersson i mål, Wyder var slagen med 27,2 sekunder.

- Jag är mest besviken över att jag gjort väldigt många dåliga vägval och inte kollat tillräckligt noga. Jag var väldigt, väldigt besviken när jag kom i mål. Jag hade velat ha ett bättre lopp och en bättre känsla för att kunna vara nöjd. För mycket tidstapp, säger Alexandersson till Radiosporten efter hennes första VM-silvermedalj i sprint sedan 2014.

De två övriga svenskorna gjorde också bra lopp. Lina Strand blev femma slagen med 45 sekunder och Karolin Ohlsson blev sexa slagen med 49 sekunder.

Herrarnas sprint avgjordes i regn och bjöd inte på några svenska medaljer. Schweizaren Daniel Hubmann vann och försvarade sitt VM-guld från ifjol. Tvåa, slagen med 1,1 sekunder, slutade Tim Robertson från Nya Zeeland och trea Andreas Kyburz från Schweiz.

Bäste svensk blev Emil Svensk på sjätte plats, bara 2,5 sekunder från bronset.