Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sarah Sjöström vann damernas 50 meter fritt på nytt världsårsbästa.

Nytt världsårsbästa av Sjöström

Sarah Sjöström slog till med nytt världsårsbästa på 50 meter frisim i Swim Open i Stockholm. Med tre månader kvar till VM visar svenskan att hon börjat tävlingssäsongen på bästa sätt.

Fjärde loppet i Stockholms internationella simtävling – och fjärde segern. Sarah Sjöström slog handen i kaklet efter 23,91 sekunder, vilket är världens bästa tid i år – två tiondelar bättre än den tid hon satte på 50 meter frisim i Bergen för en vecka sedan.

Därmed är hon nästan 40 hundradelar före någon annan simmare i världen. Australiens Cate Campbell är tvåa på världsårsbästalistan med tiden 24,30.

- Jag är jättenöjd att jag simmar på en tid under 24 sekunder, säger Sjöström.

Då missade hon ända i starten och fick kämpa sig in i loppet.

- Jag känner mig väldigt bra på 50 meter frisim. Jag känner mig stabil där. Men det tar ett tag innan jag kommer in i loppet och det vill man ju inte på 50 meter, säger hon till Kanal 9 med ett skratt.

Bakom Sjöström tog Michelle Coleman andraplatsen på 24,79.

Sjöström har varit överlägsen i alla tävlingar hon ställt upp i under Swim Open. I fredags vann hon 50 meter fjäril och 200 meter fritt. Lördagens seger kom på 100 meter fjäril. På måndagen avslutas Swim Open. Då tävlar Sarah Sjöström på 100 meter fritt.