Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oavgjort i Göteborgsderbyt

Först ett kanonskott framåt. Sedan en jättemiss åt andra hållet. Sebastian Eriksson var inblandad i båda målen när IFK Göteborg och Häcken spelade 1–1.

IFK Göteborg hade en tuff vår i fotbollsallsvenskan. Spelet hackade och det var långt mellan poängen. Och så kom en svidande förlust i säsongens första derby, 0–4 på Häckens hemmaarena på Hisingen, till råga på allt.

Men sedan Jörgen Lennartsson blivit ersatt av tidigare assisterande tränaren Alf Westerberg har ”Blåvitt” fått en nytändning. Det gäller inte minst nyblivne lagkaptenen Sebastian Eriksson.

IFK-mittfältarens första allsvenska mål sedan våren 2015 kunde knappast ha kommit lägligare. Eriksson fick en retur precis framför vänsterfoten och dundrade in ledningsmålet från distans efter en knapp halvtimme.

- Jag tänkte inte skjuta först, men den kom så perfekt. Jag såg den hela vägen, den var utanför nästan hela vägen men så svängde den in på slutet, säger han.

- Det var länge jag gjorde mål. Det var inte i fjol i alla fall, så det var nog våren 2015 till och med, alldeles för länge sedan.

Snabbt svar

Men glädjen varade inte länge.

Inte ens fyra minuter senare var hans vänsterfot inblandad igen, den här gången i eget straffområde. Snedträffen gick via lagkamraten Emil Salomonssons huvud och blev en perfekt passning till Nasiru Mohammed, som nickade in kvitteringen till 1–1.

- Lite tråkigt att åka på ett sådant skitmål, men vi reste oss ändå tycker jag. Vi hade några situationer som kunde ha lett till lite mer, säger Eriksson.

- Det betyder mycket att få lite revansch, dels på Häcken, dels på oss själva och visa att vi är ett bättre lag nu än då och under hela våren egentligen.

Smågrinigt derby

IFK Göteborgs revanschlust efter utklassningen i säsongens första möte var tydlig. Men Häcken, för dagen med en fembackslinje, stod emot bra inför bortapubliken.

I den andra halvleken öppnades spelet upp något, med en rad chanser åt båda håll och en smågrinig stämning på planen. Men 1–1 stod sig, till slut ganska rättvist enligt Häckentränaren Mikael Stahre.

- Vi hade kunnat vinna den här matchen, men vi hade också kunnat förlora den, säger han.

- Blåvitt borta är en tuff fajt, nu har vi mött dem två gånger, vunnit en och kryssat en. Det är väl helt okej.