Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karolin Ohlsson är svensk mästare i sprintorientering. Arkivbild.

Ohlsson svensk mästare i sprintorientering

Fem raka SM-guld – men i år fick Tove Alexandersson nöja sig med silver i sprintorientering. I stället var det Karolin Ohlsson som blev svensk mästare för första gången. "Det här känns jättebra, ett sjukt bra kvitto", säger vinnaren i ett pressmeddelande.

Tove Alexandersson har dominerat svensk orientering i flera års tid. Men på lördagen fick den flerfaldige världsmästaren nöja sig med silver när SM i sprintorientering avgjordes i Hudiksvall.

Efter att ha vunnit fem raka guld fick hon i stället se sig besegrad med hela 22 sekunder av landslagskollegan Karolin Ohlsson.

"För självförtroendet är det jätteviktigt och för mig känns det bra att kunna hålla ihop det hela vägen och verkligen se att farten räcker. Om jag gör det bra tekniskt så räcker det långt", i ett pressmeddelande säger Ohlsson som tävlar för Järla.

SM-guldet var hennes första individuella titel på seniornivå – något som var fallet även för Martin Regborn på herrsidan.

Hagabyorienteraren blev även han svensk mästare för första gången efter en jämn uppgörelse med Emil Svensk som slutade tvåa, tre sekunder efter Regborn.

"Jag har varit tvåa ganska många gånger, så det är härligt att äntligen få stå överst", säger Regborn.