Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristoffer Olsson.

Olsson känner sig välkommen: "Bra gäng"

Många har velat se honom i A-landslaget. Nu är Kristoffer Olsson där.

Via ungdomsproffs i Arsenal och ett par år i Midtjylland har Kristoffer Olsson under sitt andra år i AIK vuxit ut till en nyckelspelare i det guldjagande "Gnaget".

Det har gjort att 23-åringen lanserats som ett namn för Janne Anderssons "riktiga" A-landslag, och så blev fallet inför Nations League-mötet med Ryssland och träningslandskampen mot Slovakien.

- Han har mognat ytterligare nu i AIK. Han har tagit stora, stora steg både som playmaker och fältherre. Det ska bli jätteroligt att titta på honom i vår miljö, var Anderssons omdöme häromdagen.

Olssons första intryck? Han landar i att mycket har varit "najs". Att nyblivna pappan Albin Ekdal missar torsdagens möte i Kaliningrad innebär dock inte att Olsson tror på spel direkt, men gärna i tisdagens träningslandskamp.

- Jag vet ju såklart att det är spelare som varit med mycket tidigare innan jag kom med. Jag får visa på träningarna att jag i alla fall ska få speltid i någon av matcherna. Det är det man siktar på; man är här för att ta för sig och slå sig in så småningom, säger han.

TT: Har det varit några "wow-intryck" så här långt?

- Det som varit "wow" är känslan av grabbarna. Jag tycker det är jäkligt bra stämning och sköna grabbar. Det verkar vara ett bra gäng. Alla skojar med alla, och det är väldigt lätt för en ny att komma in och känna sig välkommen. Så det är najs.