Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mittbacken Jonas Olsson, Djurgårdens IF, rehabtränar på Tele2 Arena.

Olsson missar premiär – ångrar Stockholmsderby

Djurgårdens lagkapten och mittback Jonas Olsson missar den allsvenska premiären borta mot Östersund på påskdagen. 35-åringen klev av vadskadad i Stockholmsderbyt mot AIK för två veckor sedan.

När Djurgården besegrade AIK med 2–0 i Svenska cupen-semifinalen den 18 mars klev Jonas Olsson av efter en knapp halvtimmes spel på grund av bristning i vänster vad.

- Det har känts bra på försäsongen, jag har fått vara frisk och fått träna ordentligt efter en ganska lång vila. Det är tråkigt att något sådant skulle komma, så klart, säger mittbacken.

"Bara en av 30"

När fjolårets allsvenska tabelltrea tränade på Tele2 arena under långfredagen – inför påskdagens allsvenska premiär borta mot Östersund – så körde mittbacken enskilt – utan fotbollskor – vid sidan av resten av laget.

- Under all den tiden man lagt på försäsongen, i gymmet och när man springer "på slingan", så är det någonstans premiären man har i bakhuvudet. Det som driver en. Men det är bara en match av 30, och sedan är det cupfinalen (mot Malmö, 10 maj) och Europa League i sommar. Det kommer flera matcher.

Olsson, som är ny lagkapten efter att stjärnmittfältaren Kim Källström avslutat karriären, ångrar till viss del att han spelade Stockholmsderbyt som försköts nästan en timme på grund av rök från bengaler som fastnade under taket på Friends arena i Solna.

Det påverkade vänstervaden – som han fick känningar i redan i cupkvartsfinalen mot Häcken (1–0) den 12 mars – negativt.

Hoppas på hemmapremiär

- Man stelnade till lite, det var inte helt optimalt för skadan. Med facit i hand så skulle jag väl inte ha spelat. Men ibland blir det så, det är matcher du gärna vill spela. Du chansar lite, och hoppas att det ska släppa, säger den tidigare West Bromwich- och landslagsspelaren som hoppas kunna vara med i hemmapremiären mot nykomlingen Trelleborg om drygt en vecka.

- Missar premiären, men sedan ska jag vara i träning nästa vecka. Det är bara en match förhoppningsvis.