Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elias Omarsson vill stanna i Göteborg.

Omarsson vill stanna i IFK

Elias Omarsson gjorde sitt fjärde mål på sju matcher och nu vill IFK Göteborg köpa loss honom. Deadline är i november.

2–0-målet kom i 73:e minuten och blev slutresultatet för IFK Göteborg hemma mot Östersund. För målskytten Elias Omarsson, som är inlånad sedan i augusti, var det bland det sista som hände offensivt. Han byttes ut tio minuter senare och fick av många på Gamla Ullevi en stående ovation.

- Han gör det riktigt bra. Jag vill egentligen inte jämföra spelare, men han är på många sätt lik Lasse Vibe. Det är nåt med snabbheten, tekniken och att han springer så mycket. Elias är riktigt bra, säger lagkaptenen Mattias Bjärsmyr.

Klausul med förköpsrätt

Låneavtalet med norska Vålerenga löper ut efter säsongen. I det finns en förutbestämd övergångssumma om IFK Göteborg vill köpa loss Omarsson. Återstår efter det gör i sådana fall att förhandla fram Omarssons personliga avtal.

- Vi har en option vi kan lösa in på ett köp av honom. Jag behöver titta på datumet för att vara helt säker på när, men det är någon gång i november, säger sportchefen Mats Gren, som antyder att han är intresserad av att utnyttja optionen. 

TT: Vill ni köpa honom?

- Jag kan inte säga när vi tar ett beslut, men det gör vi före den deadline som finns.

TT: Har ni råd med honom?

- Det ska vi ha, ja.

TT : Är han dyr?

- Allt är relativt. Någon summa får du inte av mig.

Tänkt som fjärdeanfallare

Omarsson kom i augusti efter att Blåvitt sålt ”fjärdeanfallaren” Victor Sköld till Örebro. Sedan dess har Mikael Boman, Tobias Hysén och Patrik Karlsson Lagemyr alla haft en del skador och varit eller varit frånvarande av andra orsaker.

- Det är väl ingen hemlighet att han nog sågs som fjärdeanfallare när han kom, men han har gjort det grymt bra och han har tagit chansen, säger Mattias Bjärsmyr.

Omarsson själv ser sig själv som Blåvittspelare 2017.

- Jag har nog aldrig varit i bättre form. Jag har tagit kliv och det beror mycket på att jag har fått förtroende. Jag saknar inte Norge alls. Jag passar bättre in här. Här spelas en fotboll som jag gillar mer. Vi får se vad som händer de närmaste veckorna.