Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIK:s Panajotis Dimitriadis (th) linkade av matchen mot Sundsvall och är ett av flera frågetecken inför söndag. Men Henok Goitom (tv) är optimistisk.

Optimistiskt AIK – trots mittfältsproblem

Med två poängs försprång till Norrköping har AIK avgörandet i egna händer i den sista omgången på söndag. Tron på det egna laget är stor hos Gnaget – trots att de åker till Kalmar med ett decimerat mittfält.

Enoch Kofi Adu, Sebastian Larsson och Panajotis Dimitriadis är alla frågetecken inför den avgörande guldmatchen.

Adu var avstängd i 0–0-matchen mot Sundsvall efter det röda kort han drog på sig mot Östersund och beslut ska tas i veckan om avstängningen ska gälla även mot Kalmar. Dimitriadis linkade av i slutet av söndagens match och Sebastian Larsson klev av i halvtid med en skada på höger ben och riskerar att missa avgörandet.

- En vecka är lång tid, vi får hoppas på det bästa, sade Larsson efter matchen.

Mittfältskuggen avstängd

En som definitivt missar matchen är Kristoffer Olsson. Spelmotorn drog på sig ett gult kort mot Sundsvall och är avstängd mot Kalmar.

- Jag reagerade på ett domslut och får gult. Det kan jag köpa på ett sätt men det är mer sjukt att man blir avstängd på tre varningar på 29 matcher. Men jag ska inte stå här och vara bitter, sade Olsson i den mixade zonen efter Sundsvallsmatchen.

Med tre frågetecken på innermittfältet och han själv borta från spel finns det fog för oro. Olsson är däremot lugn.

- Det är så det är. Det gäller för andra att göra det lika bra, är inte orolig för det. Är mer orolig för mig själv att jag ska klara av nervositeten på läktaren.

Mot Sundsvall hade AIK ett massivt övertag och kunde ha avgjort matchen – och guldstriden – vid ett flertal tillfällen. Målen uteblev men det finns saker att ta med sig.

- Vi klarar att skapa många chanser och får ett spel som vi har inte har haft i de senaste matcherna. Det tycker jag är positivt. Sen är det klart att det ska komma in några nya spelare, men det ser bra ut, säger Olsson.

Efter Sundsvallsmatchen har spelarna ledigt fram till tisdag då förberedelserna inför söndag börjar. Under dagarna fram till avgörandet gäller det för spelarna att ladda om men även påminna sig själva om att de är i förarsätet.

- Det är 15 lag som vill vara i den position som vi är i. Vi leder tabellen med två poäng och att ta guld i Kalmar kommer att smaka på samma sätt, säger Henok Goitom.

"Kunde varit värre"

AIK:s lagkapten pratar även om vikten av att stå enade och se den uteblivna guldfesten mot Sundsvall som ett hinder på vägen. Vid vinst mot Kalmar är guldet AIK:s. Dessutom har man tio mer i målskillnad gentemot Norrköping, så oavgjort kommer med största sannolikhet även det att räcka.

Goitom tror att guldet hamnar i Solna.

- Ja det tror jag, speciellt som läget ser ut. Jag menar, det kunde ha varit värre. Det är bara att påminna sig själv. Hade vi inte vunnit mot Östersund eller inte spelat lika mot Malmö hade läget varit helt annorlunda. Man är hellre etta än tvåa just nu, säger han.