Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tiger Woods och alla andra i Masters ser ut att få en blöt och blåsig avslutning. Därför flyttas starttiderna fram några timmar.

Oro för oväder – ändrade speltider

Regn, hård blåst och kanske åska – det är inget väder för golf. Helst inte i en major som US Masters. Ett oväder hotar att dra in över Augusta och därför flyttas starttiderna fram till tidigt på söndagsmorgonen.

De första bollarna går ut redan 7.30 lokal tid, 13.30 svensk tid och från första och 10:e utslagsplatsen. Ledarbollen slår ut 15.20.

Dessutom går tre spelare i varje boll, i stället för normalt två.

Det dåliga vädret väntas dra in mitt på dagen för att försämras rejält under eftermiddagen. Med de ändrade starttiderna hoppas arrangören att tävlingen kan vara klar vid 14-tiden, lokal tid. Det är runt 22.00 svensk tid.

Henrik Stenson berättade efter sin 67-runda att spelarna fått besked av arrangören att det kunde bli stora ändringar i det planerade programmet.

- De tittar på alla möjligheter. De kommer att göra vad de känner är nödvändigt för att vi ska kunna spela i morgon (söndag), sade Stenson.

- Gissningsvis försöker de få så många som möjligt i spel och då blir det nog tidigt. Jag hörde talas om någon start då de skickade ut folk lite huller om buller bara för att få i gång rundan.

- Jag räknar med en tidig morgon. Har man hållit på med det här i 20 år ligger man inte sömnlös över vad som ska hända i morgon eftermiddag.

Arrangörerna vill så långt som det är möjligt slippa dra över tävlingen till måndag, men volontärer TT pratat med har fått frågan om de kan stanna över måndag.