Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Neymar.

Oron borta – Neymar redo för revansch

Skadeskräcken var obefogad. Neymar är frisk och startar mot Costa Rica.

Neymar hade ingen rofylld VM-premiär. Han var hårt bevakad mot Schweiz och fick ta emot en del smällar och lämnade matchen mållös och med bara ett poäng tillsammans med sitt Brasilien efter att Schweiz kvitterat till 1–1.

Efter matchen började skaderykten omgärda superstjärnan. Han bröt tisdagens träning efter att ha klagat på smärtor i ena fotleden.

Men det oroades i onödan.

Neymar var tillbaka för fullt på lagets träning under onsdagen. Och förbundskaptenen Tite sade under Brasiliens presskonferens att han inte kommer att rucka på den startelva som spelade i premiären. Det betyder att Neymar kommer att starta.

Succéartad comeback

Visst underlag till oro kan det väl ändå finnas när Neymar åker på en skavank under träning. Se bara på hans historik under första halvan av 2018.

Efter att han lämnade Paris Saint-Germains ligamatch i februari med en fraktur i ena foten löd den alarmerande frågan: Ska Brasiliens stora stjärna hinna bli kry och hitta formen till världsmästerskapet i Ryssland?

Han återhämtade sig, blev uttagen i Brasiliens VM-trupp och gjorde comeback från sin över tre månader långa skadefrånvaro i ett VM-genrep mot Kroatien i början av juni. Då rätade han ut de frågetecken som fanns kring hans form genom att bidra till Brasiliens 2–0-seger med ett riktigt klassmål.

"Han är ett geni"

Nu återstår det att se om han kan frälsa sitt Brasilien mot Costa Rica.

Förbundskaptenen Tite fick kritik efter premiären då han inte ha ska ha utnyttjat Neymars individuella potential taktiskt.

Nu slår förbundskaptenen tillbaka mot kritiken.

- Det är inte sant, det har inte hänt. Alla spelare har ett ansvar att bidra till kollektivet samtidigt som de är individualister, säger han.

Han fortsätter:

- Jag skulle aldrig ta Neymars initiativförmåga ifrån honom. Han är ett geni.

Enligt Tite krävs tålamod för de som vill se 26-åringen på en magisk nivå igen.

- Fem matcher, det är minimum innan man är tillbaka för fullt och han har just inlett den processen. Det sker en utveckling, så det är ingenting att oroa sig över, säger han.