Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

OS-guldet bara en början

Det tog 2,5 år att bli bäst i världen. För lag Anna Hasselborg är det här bara början.

Svenskorna har slagit curlingvärlden med häpnad över sin snabba marsch mot toppen.

Med tanke på hur unga spelarna i laget är – Hasselborg och Agnes Knochenhauer är äldst, och bara 28 år gamla – ser det ut att finnas en lång och glimrande karriär i Sundbybergslaget.

Något som Anna Hasselborg också påpekade på presskonferensen:

- Det här är bara början!

"Ingenting stoppar dem"

Maria Prytz säger:

- De här har möjlighet att spela länge och bli ännu bättre. Det finns ju ingenting som stoppar dem och inga tendenser att ingen skulle vilja göra det.

Prytz har varit tränare för laget sedan våren 2016 när hon själv hade avslutat sin karriär där hon var med och tog OS-silver i Sotji 2014 med lag Margaretha Sigfridsson.

Hon tycker att det mer nervöst att sitta vid sidan om än att själv spela:

- Det var väldigt nervöst i början, sedan fick vi matchen lite dit vi ville. De tog en etta och vi svarade med en tvåa och sedan två stulna poäng, då kände jag att det här ser väldigt bra ut. Då lugnade det ned sig när jag såg att de såg så trygga ut.

Vände krisen

Turneringen har varit sanslöst bra – men vid ett tillfälle krisade det till sig. Det var när svenskorna efter fem raka segrar förlorade två gånger i rad – under en och samma dag.

- Det var lite kämpigt och ganska mycket jobb, men det var bra att vi hade en ledig dag och kunde landa och prata mycket. Vi fick verkligen jobba med att tänka positivt och lyfta att det fortfarande såg bra ut. Det var någonting vi tog med oss, hur vi skulle vända det och våga fortsätta spela.

Resten är svensk curlinghistoria – och det tredje svenska OS-guldet efter lag Anette Norbergs triumfer 2006 och 2010.