Oshie avgjorde efter skador: "En krigare"

Två gånger lämnade han isen skadad, men kom tillbaka. Washingtons TJ Oshie avgjorde sedan NHL-matchen när Pittsburgh besegrades med 2–1.

|

TJ Oshie gjorde segermålet med 1.14 kvar av matchen.

Tidigare i matchen hade han skadats vid två tillfällen. Under första perioden tvingades Oshie lämna isen en kort stund, och i början av tredje perioden skadades han i huvudet vid en tackling av Pittsburghs Jevgenij Malkin. Men Oshie kunde komma tillbaka med några nya stygn och avgöra matchen.

- Oshie är en riktig krigare. Han visar ju verkligen att han aldrig ger upp. Verkligen kul att han kunde komma tillbaka och avgöra hela matchen, säger lagkompisen Nicklas Bäckström till Aftonbladet.

Själv riktar Oshie uppmärksamheten mot målvakten Braden Holtby, som räddade 41 skott.

- Det var mer "Holts" kväll än min kväll. Han räddade oss ganska mycket där ute, säger Oshie efter matchen.

Bäckström fick hälsning

Pittsburghs Sidney Crosby gjorde matchens första mål tolv minuter in i första perioden. Bäckström noterades för en assist när Washingtons Alexander Ovetjkin kvitterade till 1–1 sju minuter in i andra perioden. Svensken hyllades före matchen, för att ha gjort 600 assist i NHL-karriären. Vid ceremonin fick han en videohälsning från före detta svenska NHL-stjärnor, vilket Bäckström uppskattade, säger han till kvällstidningarna.

Matchen blev Pittsburghs femte raka förlust.

Nashville bortavann igen

Inte heller Colorado har någon framgång just nu. Fjärde raka förlusten kom hemma mot Nashville, som vann med 4–1 sedan Colton Sissons svarat för ett hattrick. Mattias Ekholm assisterade till ett av de tre målen. Segern var Nashvilles fjärde raka. Nashville har vunnit alla sju bortamatcher hittills i höst.

För Calgary stannade segersviten på fyra matcher när man borta mot Anaheim fick stryk med 2–3. Jakob Silfverberg gjorde 1–0 för Anaheim i första perioden. Och Rickard Rakell passade fram till Ryan Getzlafs avgörande mål i tredje perioden.