Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hammarbys Imad Khalili jublar efter sitt 3–0-mål under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Hammarby och Örebro. Gästande Hammarby vann till slut med 3–2.

Ovan målskytt när Hammarby tog andra raka

Förväntningarna var höga och krisstämpeln kom tidigt. Men för en vecka sedan blev det derbyvinst mot Djurgården – och på söndagskvällen tog Hammarby andra raka segern i fotbollsallsvenskan genom 3–2 borta mot Örebro.

Fällmans Hammarby har annars haft det tuff med poängutdelningen i inledningen av allsvenskan. Men förra söndagen imponerade Bajen och tog en blytung seger i årets första Stockholmsderby mot topplaget Djurgården. Och precis en vecka senare segerjublade de omkring 4 000 tillresta bortasupportrarna när Hammarby på Behrn arena i Örebro tog sin andra raka trepoängare.

- Jag tycker att jag börjar känner igen oss mer och mer från förra året. Vi är jobbiga att möta. Presspelet sitter väldigt bra och vi skapar mycket, säger David Fällman.

Första målet

Hammarby kom till spel utan danske mittfältaren tillika lagkaptenen Jeppe Andersen, som var krasslig i veckan. Men i hans frånvaro klev alltså David Fällman, som delar på kaptenskapet med Andersen, fram och inledde målskyttet i första halvleken.

Gästerna började också bra och hade tidigt några riktigt farliga lägen.

- Stundtals spelar vi väldigt bra, speciellt i första halvleken. Vi borde ha gjort något mål under de första 20 minuterna då vi hade ett bra tryck på dem, säger David Fällman.

Men det dröjde 43 minuter innan Fällman nådde högst och nickade in 1–0 mellan benen på ÖSK-målvakten Oscar Jansson. Mittbacken, som kom till Hammarby från kinesiska Dalian Transcendence inför förra säsongen, är knappast någon van målskytt. Det här var hans första allsvenska mål för Hammarby.  

- Min första tanke efter hörnan är att jag måste hem på försvarssidan. Men sedan tänker jag att det görs många mål på andrabollar efter fasta situationer så då hänger jag kvar och ser att det finns en yta på bortre och springer dit och passningen som kommer blir ju helt perfekt.

- Det var oerhört skönt att göra första målet i Hammarby. Och fantastiskt roligt inför kortsidan med alla supportrarna. Det är klart att det är speciellt. Nu ska jag njuta av det här.

Spännande avslutning

Tidigt i andra halvleken utökade sedan Hammarby ledningen till 2-0 när Nikola Djurdic hittade rätt med ett klassavslut intill bortre stolpen. En kvart före full tid spelade sedan en olycklig Daniel Björkman hem bollen mot målvakten Oscar Jansson, men Imad Khalili bröt och kunde lägga in 3-0 i tomt mål.

På slutet blev det dramatiskt när Örebro reducerade två gånger om. Först satte anfallaren Viktor Prodell 3-1 med pannan, och på stopptid nickade sedan Filip Rogic in 3-2 efter en frispark från Nordin Gerzic.

Men Hammarby höll undan.

- Vi är inget bra lag när vi leder med mer än en boll. Det här är något som vi behöver ta lärdom av, säger David Fällman.