Ovetjkinklass på snacket kring Dahlin

Alexander Ovetjkin är på god väg att leda Washington till Stanley Cup-titeln. Rasmus Dahlins NHL-karriär har inte ens börjat – men han jämförs med den ryske superstjärnan när det handlar om uppståndelsen inför draften.

ANNONS
|

TT frågade tre NHL-journalister om hur snacket går i Nordamerika kring supertalangen som förväntas bli den andre svensken efter Mats Sundin som väljs som etta i draften i midsommarhelgen.

Chris Johnston, Sportsnet, Kanada:

- Jag kan inte minnas att en spelare från Europa har fått så här mycket uppmärksamhet under sitt draftår sedan Alexander Ovetjkin. Allt har handlat om Rasmus och när vi lever i en tid när allt hamnar på sociala medier så finns det massor av klipp från SHL som alla har sett. Han är en speciell kille som kommer att förändra Buffalos färdriktning.

ANNONS

Kevin Allen, hockeyreporter, USA Today:

- Jag tror alla är förväntansfulla och folk ser nog honom som den största backtalangen sedan Denis Potvin (lagkapten i NY Islanders, fyra Stanley Cup-titlar, tre Norris Trophy som bäste back och invald i Hall of Fame) i början av 80-talet. Han är en komplett spelare. Han kommer till ett Buffalo som har varit hemska i flera år, men nu är jag optimistisk. De kan få ett förträffligt lag med honom, Casey Mittelstadt och Jack Eichel.

Helene Elliott, hockeykrönikör, Los Angeles Times:

- De flesta här har aldrig sett honom spela, vi har bara hört rapporterna och sett klipp på sociala medier. Men av det jag har sett så kommer han att bli en upplevelse. Han ser ut att ha alla verktyg och kommer att svara upp mot förväntningarna som draftetta. Risken finns att många förväntar sig att han ensam ska få allt att vända i Buffalo och det är inte rättvist. Jag hoppas att folk inte förväntar sig mirakel från honom på en gång.

ANNONS
Washington, TT:s utsände
ANNONS