Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho jublar efter segern i påskdagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan BK Häcken och Djurgårdens IF på Bravida Arena.

Påsksmäll för Häcken mot försvagat Djurgården

Häcken gick på en riktig påsksmäll när Djurgården kom på besök på påskdagen. Toppmötet slutade med årets första förlust (0–1) och Djurgården är nu ensam serieledare efter fyra omgångar.

Det var ett toppmöte i vårsolen på Bravida arena i Göteborg inför 4 579 åskådare. Stockholmarna kom till spel med ett decimerat manskap. Fyra spelare var kvar i huvudstaden med skador och feber, saknades gjorde Jonathan Ring, Aslak Fonn Witry, Jacob Une Larsson och Jonathan Augustinsson. Tommi Vaiho vikarierade i målet och Kevin Walker fick för dagen spela back.

- De flesta som sitter i vårt omklädningsrum är bra fotbollspelare. Kevin gör sin första match i livet som västerback, det är klart att han gör det bra, säger Bergstrand.

Slå bollen i mål

Djurgården gjorde matchens enda mål efter en hörna från vänster i början av andra halvlek. Bollen nådde Nicklas Bärkroth i bortre delen av straffområdet och han nickade in den centralt där Erik Berg enkelt kunde slå den i mål.

Sedan var det en utmaning för djurgårdarna ett få kontroll på Häckens vanligen så vindsnabba anfallare. Det blev ett ställningskrig mellan två starka lag, och trots stundtals stort bollinnehav fick Häcken inte till det.

- Det känns som vi har kontroll och får matchen dit vi vill, trots få försvarspelare friska, säger Kim Bergstrand.

- Djurgården gör det jättebra. De bromsar oss i många attacker. Men vi är ganska dåliga själva. Vi får ingen fart i anfallen. Är man inte bra ska man förlora. Vi är svaga i dag. Det är bara at skicka tre poäng till Stockholm och ödmjukt inse att vi inte alltid är så bra, säger Andreas Alm, Häckens tränare.

Från nära håll

Häcken försökte desperat komma till avslut i andra halvlek. Närmast var Alexander Jeremejeff som sköt från nära håll efter väggspel. Men målvakten Vaiho i Djurgårdsmålet kunde avvärja till hörna.

Han prisade sina försvarare för dagen.

- De klarar av det på ett fantastiskt sätt och visar att vi är starka, säger han.

- Vi är ett strakt lag och vi kommer att fortsätta att ta poäng.

Enda smolket i glädjebägaren för Djurgården var att ytterligare en försvarare, Johan Andersson, fick kliva av med en befarad skada.

Första segern sedan 2006

Segern innebär att Djurgården kan lägga av sig en tung ryggsäck. Stockholmarna har inte vunnit mot Häcken på Hisingen sedan 2006, det år göteborgslaget senast åkte ner i superettan. Och förra säsongen var besöket på Bravida en riktig kalldusch – då vann Häcken med hela 5–0.

Nu lämnar Djurgården Göteborg och blir ensam serieledare och det nya tränarparet Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har fått en näst intill perfekt start på säsongen.