Palushaj bakom seger igen mot HV71

Brynäs tog en viktig seger i jakten på en kvartsfinalplats efter 3–1 borta mot HV71. Gästernas Aaron Palushaj blev stor matchvinnare med sina två mål.

|

Palushaj trivs mot HV71 i Kinnarps arena. Brynäs amerikanske stjärnforward stod återigen i händelsernas centrum när hans lag tog en viktig trepoängare på lördagseftermiddagen.

Forwarden sköt 1–0 i den första perioden när han fick pucken i slottet framför Fredrik Pettersson-Wentzel i hemmamålet och pricksköt ledningsmålet.

I den andra perioden slog han till igen. Då smällde 28-åringen in 2–1 i powerplay med ett skott från backpositionen. Pucken satt i Pettersson-Wentzels högra kryss.

De två målen innebär att Palushaj nu har gjort fem mål på två matcher mot HV71. När lagen gjorde upp i Kinnarps arena för bara två veckor sedan gjorde amerikanen tre av gästernas mål i 4–2-segern.

- Det här är definitivt en av mina favoritrinkar, säger Palushaj.

Leder poängligan

Brynässtjärnan leder den interna poängligan med sina 43 poäng. Amerikanen har gjort 19 mål och 24 assist.

Palushaj var förgrundsfiguren i Brynäs. Hos hemmalaget HV71 var det Mattias Tedenby som ständigt vållade problem för David Rautio i gästernas mål.

HV-stjärnan satte 1–1 i den andra perioden efter ett långt tryck mot Brynäs mål. Därefter var han flera gånger nära att kvittera matchen.

Men i stället för en kvittering till 2–2 blev det 3–1 efter att Jonathan Granström satt pucken i öppet mål.

Jönköpingslaget låg inför matchen på en åttonde plats och Brynäs på tionde. Och det märktes att det var viktiga poäng som stod på spel i jakten på att nå de sex första platserna och därmed få en direktplats till kvartsfinal.

"Intensiva matcher"

Det var grinigt på isen. Hårda tacklingar blandades med gruff efter avblåsningarna. Fansen i det närmast fullsatta Kinnarps arena gjorde också sitt för att höja stämningen.

- Det är en rolig publik. Det är kul att spela här. Det är ganska intensiva matcher även fast det är grundserie, säger Palushaj.

Segern innebär att Brynäs kliver upp på 64 poäng. Laget har fortfarande en bit upp till sjätteplats men kröp i och med segern tre pinnar närmare HV71.

Den regerande mästaren från Jönköping har spelat in 71 poäng på 45 matcher.

Lagen är båda under kvartsfinalstrecket och förra säsongens finalmotståndare kan komma att ställas mot varandra redan i playoff.

- Det kändes som en slutspelsmatch med atmosfären och farten i matchen. Du börjar känna känslan nu när det bara är ett par matcher kvar av grundserien, säger Palushaj.