Palushaj stoppade Linköpings segertåg

Stjärnvärvningen Aaron Palushaj kom till Örebro för att producera. Mot Linköping klev han fram och gjorde de två sista målen när närkingarna vände 0–2 och till sist vann med 3–2 i förlängningen.

|

Det var väldigt känslomässigt i Brynäs när den amerikanske målskytten plötsligt skrev på för konkurrenten Örebro i somras. Och forwarden har snabbt blivit en publikfavorit i Örebro – som efter fyra matcher noterat tre mål och två assist på kontot.

Örebroforwarden gillar också sina nya fans och inramningen i Behrn arena.

- Atomfärsen här måste vara den bästa i hela SHL. Känslan när man gör mål blir väldigt speciell, säger han till TT.

Studsade tillbaka

Och han tillhör ett Örebro som inledde säsongen övertygande med fem poäng efter två bortamatcher för att sedan rasa ihop fullständigt (2–8) mot Djurgården i hemmapremiären. Men på torsdagskvällen studsade alltså Örebro tillbaka och hemmafansen kunde jubla åt en ny seger i en fullsatt och kokande Behrn arena.

- Vi har fått en mycket bra start, även om det var tufft i lördags, säger Palushaj och tillägger lite senare:

- Jag tror och hoppas att vi kommer vinna många matcher här i år.

Gästerna från Östergötland, som hade tagit åtta av nio möjliga poäng, åkte däremot på säsongens första förlust.

Spelmässigt var det ganska jämnt inledningsvis– och både första och andra perioden förblev mållös.

Linköpingforwarden Nick Sörensen som avgjorde i förlängningen mot Växjö senast var också en av lagets skottvilligaste spelare mot Örebro – men det dröjde ända till tredje perioden innan han fick utdelning.

- Vi måste vi pressa deras backar ännu mer och sätta våra chanser, sade han till C More efter andra perioden.

Leder skytteligan

Och det var Sörensen själv som började sätta chanserna. Efter drygt halva tredje perioden hade han plötsligt gjort två mål och leder nu skytteligan med fem fullträffar på fyra SHL-matcher.

Fyra minuter in i tredje perioden hittade Sörensen först rätt med ett rappt skott som letade sig in undra armen på Örebromålvakten Eero Kilpeläinen.

Sju minuter senare ökade Sörensen på ledningen till 2–0 i numerärt överläge. Då trodde säkert många att Sörensen på nytt skulle bli Linköpings stora hjälte. Men i stället klev alltså Aaron Palushaj fram och avgjorde tillställningen när Nick Sörensen satt i utvisningsbåset.

På slutet när Örebro satsade på en extra utespelare reducerade först frie Marcus Weinstock till 2–1. Och 14 sekunder före full tid skyfflade Aaron Palushaj in 2–2 med en snygg backhand.

Palushaj satte sedan avgörande 3–2 i förlängningen.

- Det är en väldigt speciell känsla att få avgöra för sitt lag i förlängningen.

- Och extra roligt eftersom min fru och hennes familj var här och tittade, säger Örebros store hjälte.