Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Paulinho (till vänster) tackar för gott samarbete med Alexander Jeremejeff. Den förstnämnde brasilianen gjorde båda Häckenmålen i 2–1-segern mot Kalmar.

Paulinho bakom Häckens vändning

Underläge 0–1 och totalt utspelat efter första halvlek. En återgång till 4–3–3 direkt i andra halvlek och Häcken vände till 2–1 på en kvart mot Kalmar.

Häcken hade frångått sitt vanliga 4–3–3 till ett 5–3–2 mot Kalmar. Meningen var att täcka ytor, låta Kalmar ha boll och kontra. Men det blev inte så.

- Det är tränarens fel. Kalmar hade nästan 100 procent bollinnehav i första halvlek. Vi får ingen energi i något vi göra. Frågar du spelarna så säger de som jag, det var tränarens fel, sade Andreas Alm, tränare, i Häcken.

TT skickar frågan vidare till Erik Friberg.

- Nja, det vet jag inte riktigt. Vi skulle ju täcka ytor, vinna boll och få igång ett passningsspel, men vi är inget vidare på det i första halvlek, säger Friberg som inte vill skylla helt på tränare Alm i alla fall.

Fröling målskytt

Sett till bollinnehavet borde Kalmar haft en betryggande ledning efter första halvlek, men som så många gånger förr under säsongen hade Kalmar mycket svårt att omsätta bollinnehav till målchanser.

Ett mål blev det dock. 18-åriga Nils Fröling fick chansen från start för andra gången i allsvenska och gjorde som när han fick spela från start första gången, nämligen mål.

I halvtid gjorde dock Häcken alltså ett par justeringar. Byte av spelsystem och Adam Andersson och Juhani Ojala fick lämna plats för Daleho Irandust och Kari Arkivuo.

- Alm kunde ha plockat vem som av oss elva på planen, vi var lika usla allihop. Men det fick effekt tillsammans med att vi bytte spelsystem. ”Dalle” (Daleho Irandust) kommer in och gör det jäkla bra och Pulinho gör vad han ska, det vill säga mål, menade Erik Friberg.

Två mål av Paulinho

Paulinho kvitterade på en frispark där han fick hjälp genom att muren Kalmar ställt upp inte höll ihop. Bollen smet emellan två spelare och studsade precis framför Kalmars målvakt Lucas Hägg Johansson och in i mål.

2–1 gjorde Paulinho på ett friläge sedan han helt sonika sprungit ifrån Kalmars försvarare.

- Vi är jättenöjda med segern. Att inte spela sin bästa fotboll och ändå vinna på bortaplan är en styrka i sig. Vi är i riktigt gott slag nu med sju segrar på de åtta senaste matcherna, sade Erik Friberg.

Segern gör att Häcken hänger på i toppen.

- Vi kanske inte ska sväva iväg och tro att vi ska komma topp två, vi ska bara ta en match i taget och göra det så bra som möjligt.