Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson.

Pehrsson pressad efter MFF:s derbyförlust

Malmö FF-spelarna, med Markus Rosenberg i spetsen, gick fram till supportrarna på bortasektionen efter 0–1-förlusten mot Trelleborg. Budskapet: Tack för stödet. Men de möttes mest av besvikelse och krav på förbättring.

Trelleborgs jubelsånger hördes länge på Vångavallen sedan Lasse Nielsen nickat in segermålet till 1–0 i den 90:e minuten mot derbyrivalen Malmö FF. 

I ren frustration gick stora delar av Malmös lag direkt av planen. Men i spelargången vände flera spelare ut igen. Mot de egna fansen på läktaren.

- Jag är så dum att jag trodde att man kunde prata där egentligen, men jag ville mest tacka för stödet. I grund och botten ska vi vända det här tillsammans, sa Markus Rosenberg.

Pehrsson under hård press

Förlusten var Malmö FF:s tredje raka om man räknar in cupfinalen mot Djurgården. Den här gången var det extra surt, menade de regerande mästarna.

Inte bara för att det var derby, utan också för att prestationen var bättre än vad resultatet ger sken av.

- Jag mår inte alls bra just nu. Jag förstår att det finns en känsla av att vi inte är tillräckligt bra. Men det här var en markant förbättring för vår del jämfört med senast. Vi hade en helt annan tro på det vi gjorde, sa tränaren Magnus Pehrsson.

Pehrsson fick medhåll av kapten Rosenberg, som även konstaterade att han har förtroende för den hårt pressade tränaren. 

- Vi förtjänade en vinst. Det är helt sanslöst att vi inte gör mål, jag borde ha gjort minst två och då hade vi vunnit.

Bekant målvakt blev matchhjälte 

Lika bedrövat som bortalaget var, lika lyckligt såg Trelleborg ut. Och lyckligast av allihop var Marko Johansson. 

Utlånad från just Malmö såg målvakten i Trelleborg till att stänga igen mellan stolparna, med ett par helt avgörande räddningar dessutom. 

- Även om jag tillhör Malmö spelar jag i TFF-tröjan och känner mig som en TFF:are just nu. Det handlar inte om att jag måste bevisa mig extra mycket i en sån här match, de vet redan vad jag går för. Att vi vinner och att jag håller nollan är bara en bonus. Jag kan bara låta händerna och fötterna tala, sa Marko Johansson.