Pehrsson pressad efter MFF:s derbyförlust

Malmö FF-spelarna, med Markus Rosenberg i spetsen, gick fram till supportrarna på bortasektionen efter 0–1-förlusten mot Trelleborg. Budskapet: Tack för stödet. Men de möttes mest av besvikelse och krav på förbättring.

ANNONS
|

Trelleborgs jubelsånger hördeslänge på Vångavallensedan Lasse Nielsen nickat in segermålet till1–0 i den 90:e minuten mot derbyrivalen Malmö FF.

I ren frustration gick stora delar avMalmöslag direkt av planen. Men i spelargången vände fleraspelareut igen. Mot de egna fansen på läktaren.

- Jag är så dum att jag trodde att man kundeprata där egentligen, men jag ville mest tacka för stödet. I grund och botten ska vi vända det här tillsammans, sa MarkusRosenberg.

ANNONS

Pehrsson under hård press

Förlusten var Malmö FF:s tredje raka om man räknar in cupfinalen mot Djurgården. Den här gången var det extra surt, menade de regerande mästarna.

Inte bara för att det var derby, utan också för att prestationen var bättre än vadresultatet ger sken av.

- Jag mår inte alls bra just nu. Jag förstår att det finnsen känsla av att vi inte är tillräckligt bra. Men det här var enmarkant förbättring för vår del jämfört med senast. Vi hade en helt annan tro på det vi gjorde, satränaren Magnus Pehrsson.

Pehrssonfick medhåll av kapten Rosenberg, som även konstateradeatt han har förtroende för den hårt pressade tränaren.

- Vi förtjänade en vinst. Det är helt sanslöst att vi inte gör mål, jag borde ha gjort minst två och då hade vi vunnit.

Bekant målvakt blev matchhjälte

Lika bedrövat som bortalaget var, lika lyckligt såg Trelleborg ut. Och lyckligast av allihop var Marko Johansson.

ANNONS

Utlånad från justMalmö såg målvakten i Trelleborg till att stänga igen mellan stolparna, med ett par helt avgöranderäddningar dessutom.

- Även om jag tillhör Malmö spelar jag i TFF-tröjan och känner mig som en TFF:are just nu. Det handlar inte om att jag måste bevisa mig extra mycket i en sån här match, de vet redan vad jag går för. Attvi vinner och att jag håller nollan är bara en bonus. Jagkan baralåta händerna och fötterna tala, sa Marko Johansson.

TT
ANNONS