Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kusken Örjan Kihlström tog Perfect Spirit till seger. Arkivbild.

Perfect Spirit vann prinsens pokal

Solvallatränaren Daniel Redén har ett stall fyllt av stjärnor. Hela 22 hästar har tjänat över en miljon kronor. Fetaste bankkontot har Propulsion med 23,4 miljoner kronor. Tvåa ligger arvtagaren Perfect Spirit med nästan tio miljoner kronor i prissumma. I Långfredagens V75-omgång på Färjestad lekte han hem ett femåringslopp med 200 000 kronor i förstapris.

Loppets fullständiga namn är långt; Hertigen av Värmland, Prince Carl Philips Jubileumspokal. Det kördes första gången 1996 och har sett flera topphästar vinna loppet.

Perfect Spirit är utan tvekan den mest merittyngda hittills. Som treåring vann han världens största lopp – Hambletonian stakes i USA. Tränare och kusk var Åke Svanstedt.

Hästen flyttades hösten 2017 till Daniel Redén av ägaren Lennart Ågren (stall SRF).

"Trevlig resa"

I fjol tog han hem de svenska fyraåringsloppen Kungapokalen och Sprintermästaren men åkte dit i Breeders Crown med minsta möjliga marginal.

- Perfect Spirit känns bättre i år. Även om han var väldigt bra i fjol så hade han lite problem med ett bakben. Det verkar Daniel (Redén) fått ordning på nu, sade kusken Örjan Kihlström.

Kihlström har kört hästen i samtliga 13 starter i Sverige och tagit tio segrar. I V75-7 på Färjestad körde han till spets kort efter start med storfavoriten. Tempot låg kring 1.10,5 och över upploppet ökade Perfect Spirit sådär lite lagom och vann på 1.10,1 över sprinterdistansen.

- Det blev en trevlig resa mot seger. Det fanns krafter kvar i mål. Han är en komplett häst som klarar alla distanser och positioner, säger Kihlström.

Inget elitlopp

Tränare Redén var väldigt belåten med sin stjärna.

- Jag är jättenöjd, han travade fint i dag och ser bättre ut än i fjol. Mycket beroende på att han kunnat träna hela vintern utan att ha några problem. Det blir inget Elitlopp i år, utan vi satsar i stället mot Oslo grand prix (9 juni).

I Elitloppet har paret Redén & Kihlström en av de hetaste segerkandidaterna – Propulsion.

Dessutom är stallets bästa sto Double Exposure inbjuden till sprinterfesten på Solvalla 27 maj.