Vancouvers Elias Pettersson (till höger) i närkamp med Edmontons Zack Kassian.

Pettersson tongivande igen för Vancouver

Vancouver behövde bara en period. 4–2-segern mot Edmonton bärgades redan i den första perioden – föga förvånande med en viss ung, svensk rookie i huvudrollen.

|

Elias Petterson, med sitt 18:e mål och 20:e assist för säsongen, utsågs till matchens bästa spelare.

Och Jacob Markström i Vancouvermålet räddade 30 skott och hade en räddningsprocent på 93,8 i Vancouvers 4–2-seger borta mot Edmonton.

- Senaste tiden har vi spelat väldigt bra tycker jag, säger Pettersson efter matchen i ett klipp på lagets Twitterkonto.

- Vi har bra självförtroende och litar på varandra i laget och litar på vårt spelupplägg, säger Pettersson.

Han och hans lagkamrater gjorde samtliga sina fyra mål redan i den första perioden. Senaste gången Vancouver gjorde fyra mål i en förstaperiod var för nästan exakt nio år sedan, 27 december 2009 i en 5–1-seger mot Calgary.

"Verkligen frustrerande"

I New York åkte Rangers på en svidande förlust efter att ha tappat en ledning i slutminuterna till en förlängningsförlust, 3–4, mot Columbus.

Bara 31 sekunder in i förlängningen gjorde Columbusanfallaren Pierre-Luc Dubois mål på Henrik Lundqvist i NYRangers mål.

- Det är verkligen frustrerande, jag vet inte riktigt vad jag ska säga längre, säger en besviken Henrik Lundqvist, som hade 25 räddningar och en assist i Rangersmålet, till journalister efter matchen.

Tampa tappade ledning

I Tampa så hade Steven Stamkos (två mål, två assist) och Nikita Kutjerov (ett mål och tre assist) stor uppvisning i två perioder mot gästande Philadelphia. Tampa skulle dock lyckas sumpa sin 5–2-ledning inför slutperioden, då tre raka bortamål (svenske Robert Hägg med ett av dem) inom loppet av cirka sju minuter i tredje tog matchen till förlängning.

Väl där kunde dock Alex Killorn, efter bara 18 sekunder, se till att Tampa fick en seger med 6–5 trots allt.

Victor Hedman noterades för en assist till ett av målen.

Samtidigt satt en annan svensk backstjärna av slutet på en två matcher lång avstängning i San Jose. I Erik Karlssons frånvaro var det i stället andra svenskar som klev fram. Marcus Sörensen och Melker Karlsson gjorde varsitt mål i 4–2-segern mot Anaheim.