Philadelphia utjämnade i Stanley Cup

|

Pittsburghs Patric Hörnqvist fick nöja sig med ett tröstmål när Philadelphia utjämnade till 1–1 i matcher i Stanley Cup, slutspelet i NHL-ishockeyn.

Efter utklassningsseger med 7–0 för Pittsburgh i första matchen blev det stora siffror åt andra hållet i match två, 5–1 till Philadelphia. Det hjälpte alltså föga att Hörnqvist slog in Pittsburghs mål i tredje periodens sjätte minut.

I Winnipeg slog samtidigt hemmalaget Minnesota med 4–1, vilket innebär 2–0–ledning i matcher för det kanadensiska laget.

Fredagens tredje Stanley Cup-match, mellan Los Angeles och Vegas, var mycket jämn. Men Las Vegas vann till slut med 2-1 i förlängning där finländaren Erik Haula gjorde det avgörande målet i sudden death.

Fakta: NHL-slutspelet

Avgörs i bäst av sju matcher

+ Tampa Bay–New Jersey 1–0 i matcher (nästa match i Tampa, lördag).

+ Boston–Toronto 1–0 i matcher (nästa match i Boston, natten till söndag svensk tid).

+ Washington–Columbus 0–1 i matcher ( nästa match i Washington, natten till måndag svensk tid).

+ Pittsburgh–Philadelphia 1–1 i matcher (nästa match i Philadelphia, söndag).

+ Nashville–Colorado 1–0 i matcher (nästa match i Nashville, lördag).

+ Winnipeg–Minnesota 2–0 i matcher (nästa match i Minnesota, natten till måndag svensk tid).

+ Vegas–Los Angeles 2–0 i matcher (nästa match i Los Angeles, måndag morgon svensk tid).

+ Anaheim–San Jose 0–1 i matcher (nästa match i Anaheim, söndag morgon svensk tid).