Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Piteås Julia Karlernäs och Nina Jakobsson jublar.

Piteå behåller guldgreppet

Frostnätterna har kommit i norr men fotbollstempen i Norrbotten är däremot högre än på mycket länge. Piteå fortsätter att leda damallsvenskan med tre poäng efter 4–2 mot Linköping. Nu återstår bara tre omgångar.

Ett avgörande i damallsvenskan närmar sig. Och det märktes på atmosfären runt LF Arena i Piteå. Piteålaget leder serien och har chansen att spela hem klubbens första SM-guld. Trots att matchen visades i SVT var samtliga bilparkeringar runt arenan upptagna 20 minuter före avspark mellan Piteå och Linköping.

- Det är superkul när det är en sån här stämning. Jag älskar det. Man får så mycket energi av att spela inför så mycket folk. Det är fantastiskt kul, säger Piteåspelaren Julia Karlernäs.

Vid ställningen 1–1 presenterade hon sig på allvar för de 2 789 i hemmapubliken.

I den 42:a minuten gav hon Piteå en 2–1-ledning när hon nickade in en hörna från höger.

"Bra hörna"

- Bra hörna från June (Pedersen) på bakre stolpen. Jag lyckades sätta dit skallen. Jag brukar komma där och Junes hörnor är ju fantastiskt bra, säger Karlernäs.

Efter ett bolltapp på mittplan vände Linköping spelet där Johanna Rasmussen satte 2–2 hur säkert som helst.

Det här var ändå Piteås kväll. 3–2 kom sedan Linköpingsmålvakten Julia Nyström tappade in en lite högre boll.

Julia Karlernäs fastställde slutresultatet till 4–2. Med tre omgångar kvar av damallsvenskan sitter Piteå alltjämt i förarsätet. Det är mycket guldsnack i den norrbottniska kuststaden just nu.

- Det är klart att jag tänker på det. När det väl är träning och match lyckas jag ändå koppla bort det. Det känns som att hela laget klarar det också, säger hon.

Besviket Linköping

Linköpings förlust innebär att laget i princip är borta i kampen om de två första platserna i serien där deltagande i Champions League säsongen 2019/2020 ligger i potten.

- Linköping tycker jag ska vara en klubb som ska vara i Champions League och tävla om SM-guld varje år. Men det har varit en minst sagt rörig säsong för klubben, konstaterar Linköpingstränaren Olof Unogård.

Piteåtränaren Stellan Carlsson var av förståeliga skäl nöjd med sitt lags insats:

- Det är en fantastisk fotbollsmatch med hög intensitet. Vi fajtar oss genom matchen på ett fantastiskt sätt. Det är en otroligt tung seger att ta.