Piteå rycker i damallsvenskan

Piteå rycker i den damallsvenska toppen sedan jagande Rosengård och Linköping förlorat i helgen. Serieledaren vann över Hammarby med 3–1.

|

Den regerande mästaren Linköping fick stryk av Limhamn/Bunkeflo i går och det tippade topplaget Rosengård förlorade i dag borta i Skånederbyt mot Kristianstad med 0–2.

Det gör att Piteå efter fem omgångar leder tabellen med fem poäng före Rosengård, sex före Kristianstad och åtta före Linköping, Limhamn/Bunkeflo och Göteborg – som vann borta mot Vittsjö med 1–0.

Ellen Löfkvist, Emelie Lövgren och Julia Karlenäs var Piteås målskyttar. Alexandra Lindberg gjorde 1–1-målet för Hammarby.

Kristianstad gav inte Rosengård någon chans hemma på Kristianstad fotbollsarena.

- Vi är aggressiva och pressar dem hårt, sade Therese Ivarsson till SVT i paus.

I den 36:e minuten gjorde hon 1–0 på nick efter en frispark. Ogonna Chukwudi gjorde 2–0 tio minuter in i andra halvlek efter att Amanda Edgren slagit fram en boll på djupet och Chukwudi sprungit ifrån Rosengårdsförsvaret.

- Det var en välförtjänt seger, de satte press på oss. Vi var inte där mentalt i dag, det kändes som om vi var rädda, sade Rosengårds Sanne Troelsgaard till SVT.

Danskan skadade foten och byttes ut i slutet av första halvlek.

- Jag hoppas att jag ska var tillbaka till nästa vecka, sade hon.