Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Ericsson tar poäng i formel 1 igen.

Poäng för Ericsson i USA

Marcus Ericsson kniper åt sig en poäng i formel 1, efter att två motståndare diskvalificerats.

Ericsson körde in på en tolfte plats i USA:s GP, men fransmannen Esteban Ocon och Danmarks Kevin Magnussen, som slutade åtta respektive tia, diskvalificeras efter att ha brutit mot bränslereglerna, vilket gör att Ericsson placeras på sista poängplats.

Svensken var något besviken efteråt, och förklarade att starten på mjuka däck var tuff och gjorde det svårt att utmana motståndarna.

"Men jag lyckades att ta mig upp i fältet steg för steg, vilket var en bra insats", säger svensken i ett pressmeddelande.

Poängen, Ericssons sjunde i mästerskapet, innebär att han kliver upp ett pinnhål till sjuttonde plats i förarställningen, enligt Sauber.

Finländske Kimi Räikkönen tog sin första seger på 2 044 dagar, drygt fem år. Efter loppet sade finländaren att han så klart var glad, inte minst för att han bevisat sina belackare att de har fel.

- Det är ingen stor grej gör mig, det är en mycket större sak för många andra. Om det kommer så kommer det, om det inte kommer så förändrar det inte mitt liv ett dugg, säger segraren enligt formel 1:s sajt efter loppet.

Räikkönen kommer att köra för Ericssons stall Sauber nästa år. Ericsson själv puttas ner till rollen som ambassadör och tredjeförare, vilket i praktiken antagligen innebär att han inte kommer att få köra några lopp.