Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersunds tränare Graham Potter har mer än fotboll att tänka på just nu.

Potter om Kindberg: Ingen trevlig situation

Efter ett drygt dygn av storm runt föreningen och dess ordförande Daniel Kindberg fick spelarna i Östersund koncentrera sig på det de har lön för att göra.

På tisdagsmorgonen blev Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg anhållen på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Ett drygt dygn senare väntade match borta mot Kalmar FF. 

Eftersnacket kom att handla betydligt mer om Kindberg än den mediokra tillställningen på planen. Från spelarhåll var kommentarerna dock fåordiga. 

- Jag kan svara på frågor om det sportsliga, resten lämnar jag till vår presschef, svarade Brwa Nouri på nästan alla frågor kring Kindberg.

Fick veta genom medierna

Så här gick frågeväxlingen mellan medierna och Nouri efter matchen: 

Hur fick du reda på att Kindberg blivit anhållen?

- Som du, svarade Nouri.

Genom medierna?

- Ja.

Hur kändes det när du fick veta?

- Hur kände du?

Lite chockad. 

- Jag med. Men jag hänvisar frågor kring detta till vår presschef. 

"Ingen trevlig situation"

Tränaren Graham Potter fick också flera frågor kring hur laget har hanterat uppståndelsen efter att Kindberg anhållits. 

- Det är klart att det inte är någon trevlig situation, men Daniel hade inget med träningarna eller laguttagningen att göra. Vi har hela tiden fokuserat på den här matchen och att vinna den, sade Potter. 

Tränaren berättade också att det inte varit något snack inom laget om det som hänt.

- Det är inte så mycket att säga för oss, det är inget vi kan påverka. Vi ska bara göra allt för att vinna matcher i allsvenskan. 

Daniel Kindberg och Graham Potter har varit ett vinnande koncept för Östersund och de har tidigare hyllat varandras insatser. 

- Det är vår ordförande det handlar om. Han har alltid behandlat mig rättvist och han betyder mycket för mig. Men han är inte viktigast i klubben, det viktigaste är spelarna och supportrarna, sade Potter.

Matchen mot Kalmar slutade 1–1 sedan Brwa Nouri gett Östersund ledningen i första halvlek och brassen Hiago kvitterat för Kalmar i andra halvlek.