Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Graham Potter. Arkivbild.

Potter sporras av utmaningen i Bilbao

Överlägset i stora delar av hemmamatchen. Nu ser Östersunds tränare Graham Potter en annan match framför sig.

Athletic Bilbao behöver vinna för att fortfarande ha möjlighet att gå vidare från gruppspelet i Europa League. Förutsättningarna gör att Graham Potter, Östersunds tränare, tror att motståndet ser torsdagskvällens match som en final.

Den detaljen plus att matchen spelas i Bilbao, på San Mamés naturgräs och inför en fanatisk hemmapublik innebär att Östersund, enligt Potter, har en utmaning utöver det vanliga som väntar.

Men enligt tränaren är det bara sporrande.

- Vi vet att vi står inför en hel del och det är det som gör det så fantastiskt för oss. För oss är det här är en bra möjlighet, en bra utmaning och nyttig erfarenhet, säger han.

- Jag har använt termen förut, i livet får man sina chanser och möjligheter och det gäller att göra det bästa av dessa.

Efter 2–2-matchen hemma i Östersund toppar den allsvenska klubben gruppens tabell och kan vid seger ta ytterligare ett kliv mot fortsatt spel i Europa.

Och det är vad Potter & Co är inställda på att göra i Bilbao.

- Vi ska försöka vinna matchen. Det är inställningen som vi har haft inför varje match de senaste sex, sju åren. Men det är klart vi har respekt för motståndet och utmaningen som väntar. Vi måste acceptera vad som än händer men just nu tänker vi bara på att vinna, säger han.