Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersundstränaren Graham Potter är nöjd med säsongen, trots att laget fick nöja sig med femteplatsen i allsvenskan.

Potter: "Stolt över killarna"

Graham Potter skickade fram sin målvakt på en hörna i slutsekunderna. Men det blev 0–0 mot Jönköpings Södra och en allsvensk femteplats för succélaget från Östersund.

Östersund har vunnit svenska cupen, spelat ut betydligt mer meriterat motstånd i kvalet till Europa League och leder fortfarande sin grupp, trots förlusten mot Bilbao i torsdags.

Då är det dumt att vara allt för missnöjd med en femteplats i allsvenskan, konstaterar Östersundstränaren Graham Potter.

- Alla pratar om hur svårt det är med andra säsongen i allsvenskan. Men vi vann cupen, hade ett framgångsrikt kval i Europa League och har tagit sju poäng hittills, säger han.

- Så sett till det stora hela, kan jag inte vara besviken över vad vi gjort den här säsongen. Och den är ju inte över än.

Den 23 november kommer ukrainska Zorja Luhansk till Östersund. Ett par veckor senare ställs Östersund mot Hertha Berlin på bortaplan. Riktigt dags att summera fotbollsåret 2017 är det alltså inte än, påpekar Potter.

- Jag är stolt över killarna, över vad de har gjort den här allsvenska säsongen. Men nu ska vi ha en liten vila, mentalt, och sedan ladda om för Zorja, säger han.