Propulsion fick revansch i Årjäng

I fjol blev Propulsion besegrad med minsta möjliga marginal i Årjängs stora sprinterlopp. I årets upplaga tog han gruvlig revansch med Örjan Kihlström i sulkyn.

ANNONS
|

Propulsion vann på nytt banrekord 1.09,2 över kort distans. Det förra rekordet hade Sebastian K och Åke Svanstedt på 1.09,6.

- I dag var han ruggigt bra, sade Kihlström.

Förra året nådde inte Propulsion fram till ledande Dante Boko – trots en grym spurt.

Den sistnämnde var med även i år men lyckades inte få ledningen utan fick nöja sig med rygg på ledaren. Propulsion öppnade bättre än normalt från spår sju och hamnade som trea i andraspår.

ANNONS

I täten öppnade Arazi Boko första kilometern efter snabba 1.09,4 med Nadal Broline på utsidan. I sista kurvan attackerade Propulsion i tredjespår samtidigt som Nadal Broline ryckte åt sig en klar ledning.

"Gynnade oss"

- Men det hade gått väldigt fort där framme och det gynnade oss. Min häst kändes bra hela tiden och mitt på upploppet kändes det att vi skulle vinna. Jag behövde heller inte köra för fullt till slut. Han var ruggigt bra i dag. Han gör aldrig ett dåligt lopp, sade Kihlström.

Tränaren Daniel Réden var strålande glad efter segerloppet som gav 600000 kronor i prispengar.

- Det känns som om att ”Proppen” har hittat ytterligare en växel nu i sommar. Han har känts väldigt fin i träningen och det har var ju ett bra bevis på att det stämmer, sade Solvallatränaren.

Redén var själv med i loppet bakom In Vain Sund. Ekipaget blev visserligen oplacerat men travade ändå 1.09,9.

ANNONS

- Han kommer att få en fin höst, konstaterade Redén.

Kan bli Jägersro nästa

Nadal Broline, körd av Ulf Ohlsson, gjorde ett väldigt bra lopp men fick nöja sig med en andraplats bakom världens bästa häst.

Dante Boko fullföljde fint som trea och visade gryende form.

Nästa internationella storlopp är Hugo Åbergs Memorial på Jägersro tisdag den 31 juli. Propulsion är titelförsvarare och det mesta tyder på att han tävlar där nästa gång.

Drygt 10200 åskådare besökte Årjängstravet.

TT
ANNONS